Πολιτικη & Οικονομια

Ο Νίκος Κοτζιάς τραγουδά 'We are the World' (video)

Μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του και άλλους νατοϊκούς στην Αττάλεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια της Τουρκίας έκλεισε μουσικά με το γνωστό «We are the World» των Μάικλ Τζάκσον και Λάιονελ Ρίτσι από το μακρινό 1985.

Watch as European officials end a NATO meeting by singing the song "We Are The World". Yes, really.

Posted by The Telegraph on Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Κάποια στιγμή ο Τούρκος υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέβηκε στη σκηνή προκειμένου να ευχαριστήσει την ορχήστρα που έπαιξε για τους προσκεκλημένους. Τότε η ορχήστρα κάλεσε τους υπουργούς να ανέβουν επάνω και να τραγουδήσουν ένα τελευταίο τραγούδι «για την ειρήνη». Ανάμεσα στους τραγουδιστές υπουργούς και ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς.

Η εφημερίδα Hurriyet κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα υπουργό λέγοντας πως ήταν ο πρώτος από τους ομολόγους του που συνόδεψε τον Τσαβούσοβλου στο τραγούδι «We are the World». Στο βίντεο, μάλιστα, φαίνεται καθαρά ο υπουργός να προτρέπει και άλλους συναδέλφους του να ανέβουν στη σκηνή. Αρνείται πάντως ευγενικά τη χειρονομία του τραγουδιστή να πάρει το μικρόφωνο. Μεταξύ εκείνων που ανέβηκαν στη σκηνή ήταν η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για εξωτερική πολιτική & πολιτική ασφάλεια Φεντερίκα Μογκερίνι, με την οποία ο κ. Κοτζιάς είχε σήμερα συνάντηση στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Αφού την ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο κ. Κοτζιάς και η κ. Μογκερίνι αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και την προοπτική επανέναρξης των δικοινοτικών συνομιλιών. Συζήτησαν, στη συνέχεια, για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη εκφράζοντας την κοινή τους ανησυχία για τα πρόσφατα γεγονότα στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.