Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα η Εξεταστική για τα Μνημόνια

Πόρισμα το πολύ 6 Οκτωβρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αρχίζουν σήμερα 14 Μαΐου οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες που η Ελλάδα μπήκε σε καθεστώς Μνημονίου. Οι εργασίες του σώματος θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το πολύ στις 6 Οκτωβρίου, με την έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Η Επιτροπή αποτελείται από 17 μέλη με εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και συγκροτείται ως εξής: Δημήτριος Βίτσας, Νίνα Κασιμάτη, Χαρούλα Καφαντάρη, Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Αντώνιος Συρίγος, Γεώργιος Ψυχογιός, Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Γεώργιος Γαλέος, Γιώργος Αμυράς, Νίκος Καραθανασόπουλος, Δημήτριος Καμμένος και Ανδρέας Λοβέρδος. Πρόεδρος είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βίτσας (φωτογραφία), ενώ επικεφαλής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση της Βουλής, η Επιτροπή θ΄ αρχίσει τη διερεύνηση από το 2009 (κυβέρνηση Παπανδρέου) και όχι από τις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή (2004, 2007).