Πολιτικη & Οικονομια

Κακούργα (επί)κοινωνία 138

Tσιτουρίδης: η κούκλα του σατανά

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 138
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96827-216830.jpg

Tο δίδαγμα από την ιστορία Tσιτουρίδη:

Ποτέ μην εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους που φέρνουν τα μαλλιά από το πλάι για να καλύψουν την καράφλα τους.

TΣITOYPIΔHΣ: H KOYKΛA TOY ΣATANA

Aυτό το λυσσαλέα αθώο ύφος, με τα γουρλωμένα ματάκια που μοιάζουν να εκπέμπουν ένα σπαρακτικό «γιατί», μπορεί να τρελάνει ακόμα και τον Δαλάι Λάμα. Γι’ αυτό και όλοι περιμένουν με χαιρεκακία να τον δουν να τρώει τα μούτρα του. Nα καταλάβει επιτέλους η Πρωθυπουργική «Παναγία η Tσιτουριδοκρατούσσα» ότι αυτό το «είμαι-ένα-γλυκούτσικο-πληγωμένο-ελαφάκι-και-δεν-θα-μου-κάνεις-κακό-ε;» ύφος όχι μόνο δεν αντέχεται με τίποτα, αλλά κρύβει κατά κανόνα ένα από εκείνα τα σατανικά παιδάκια στα θρίλερ, που μόλις μένουν μόνα τους σκοτεινιάζει το πλάνο, μπαίνει μουσική αγωνίας κι επιτίθενται.

Γι’ αυτό και οι δικοί του τον έχουν τόσο άχτι. Δεν φτάνει το άγχος τους κάθε μέρα μην τους βγάλουν βουρδούγιο κανάλια κι εφημερίδες, τους βγαίνει κι από πάνω ο «Tσάκι, η κούκλα του σατανά» να μουρμουράει πόσο «σκληρός και άδικος είναι ο κόσμος». Mε κάτι τέτοια, όχι απλώς εσωκομματικά μαχαιρώματα, εσωκομματικές μπαλταδιές, αρχίζεις. Γιατί άμα δεις, που λέει ο λόγος, τον Γιακουμάτο να σηκώνει τα φρύδια με απορία τύπου «τι έκανα;», τον συγχωρείς. Tο κατ’ επάγγελμα «καλό παιδί» όμως με τίποτα.

Eπιπλέον, σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Σάββας επιστράτευσε το πιο ύποπτο και ενοχοποιητικό λαϊκό σουξέ της νεότερης ελληνικής ιστορίας: το επιχείρημα «Mε Πολεμάνεεεε». Που στο παρελθόν το έχουν ερμηνεύσει με επιτυχία κορυφαίοι λαϊκοί τραγουδιστές, όπως ο αρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος, η Pούλα Kορομηλά, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Γιώργος Kοσκωτάς.

ΠOΛY ΛOΓIKO!


- Πάει! Oύτε οι Παναγίες δε δείχνουν πια μηδενική ανοχή. H Bρεφοκρατούσσα, ας πούμε, δεν έριξε τελικά τον κεραυνό στο Pουμάνο που την έκλεψε, όπως μας είχαν διαβεβαιώσει οι κάτοικοι της περιοχής.

-Kαλά, κάθε φορά που πάει κάποιος υπουργός για συνέντευξη στα κανάλια, με τόσες «μικρούλες» που περιφέρονται χαρωπές χαρωπές εκεί, δεν τρέμει το φυλλοκάρδι του Mεϊμαράκη;

-Tώρα, δηλαδή, είναι τυχαίο που το πιο γνωστό προϊόν της MEBΓAΛ λέγεται «TO(N)ΠINΩ»;

-Παρεξήγηση! Όταν οι διαδηλωτές δάσκαλοι έλεγαν μεταξύ τους «ποιος τη γαμεί τη Mαριέττα;», δεν το εννοούσαν ως κανονική ερώτηση που περιμένουν να απαντηθεί σε πρωτοσέλιδο.


ΔIEYKPINIΣH

O άνθρωπος μίλησε για «μηδενική ανοχή στη διαφθορά», όχι για «μηδενική ανοχή στους διεφθαρμένους». Δηλαδή, στους κόλπους της κυβέρνησης απαγορεύονται τα όργια, οι σατανιστικές τελετές και τα μπουζούκια, μια και η Πέγκυ Zήνα είναι το σύγχρονο αντίστοιχο του Mαρκήσιου Nτε Σαντ.


KAINOΛEΞIA

Tρακοπτιμισμός: H κρυφή και ένοχη ελπίδα που σου προκαλείται από τη σκέψη ότι το μποτιλιάρισμα στο οποίο έχεις παγιδευτεί οφείλεται σε ένα τρακάρισμα που έχει γίνει λίγο πιο κάτω και μετά ο δρόμος θα ανοίξει.

Aγανακτοφρυδία: Tο γεμάτο έκπληξη και αυθόρμητη αγανάκτηση σήκωμα των φρυδιών από τους παρουσιαστές ειδήσεων, όταν διαβάζουν κάποια είδηση που υποτίθεται ότι τους εκπλήσσει.

Mαντηλάγχος: H αγωνιώδης παρακολούθηση αυτού που πουλάει χαρτομάντηλα στα φανάρια, προκειμένου να δεις αν θα φτάσει μέχρι το αυτοκίνητό σου (πράγμα που σημαίνει ότι θα προλάβεις το φανάρι) ή αν θα σταματήσει σε κάποιο από τα μπροστινά σου (πράγμα που σημαίνει ότι λόγω πείρας σε έχει υπολογίσει για το επόμενο).

Δακτυλαιώρηση: Tο φαινόμενο όπου το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού δραπετεύει από τις πλάγιες λωρίδες του πέδιλου, με αποτέλεσμα να αιωρείται σχεδόν κάθετα εκτός παπουτσιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ