- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντρα Ράμμου - Βαξεβάνη με φόντο το πρωτοσέλιδο για τον Νίκο Μαραντζίδη
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Χρήστος Ράμμος: Μίλησε για «αθλιότητα» μετά το πρωτοσέλιδο του Documento - Αντιδρά ο Κώστας Βαξεβάνης, επιμένει στους ισχυρισμούς του για τον Νίκο Μαραντζίδη
Νέο κύκλο αντιπαράθεσης άνοιξαν οι δηλώσεις του Χρήστου Ράμμου σχετικά με το πρωτοσέλιδο του Documento για τον Νίκο Μαραντζίδη, με τον Κώστα Βαξεβάνη να επανέρχεται με αιχμηρή απάντηση.
Η υπόθεση, που ξεκίνησε με το δημοσίευμα της εφημερίδας περί «σύνδεσης» του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη με βρετανικές υπηρεσίες, πήρε νέα τροπή μετά τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.
Ο κ. Ράμμος εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του προς τον Νίκο Μαραντζίδη, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα «αθλιότητα» και δείγμα μιας «τοξικής δημοσιογραφίας» που, όπως είπε, υπονομεύει τον δημόσιο διάλογο και ενισχύει διχαστικές λογικές.
Μίλησε για πρακτικές που «οδηγούν σε εμφυλιοπολεμικές συμπεριφορές», παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του καθηγητή.
Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος με νέο κείμενο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας υπερασπίστηκε το αρχικό ρεπορτάζ.
Ο εκδότης επανέλαβε ότι ο Νίκος Μαραντζίδης «φαίνεται να αποτελεί μέλος δικτύου» που, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του «ρωσικού κινδύνου», λειτουργούσε ως εργαλείο βρετανικής προπαγάνδας. Υποστήριξε επίσης ότι στο ίδιο δίκτυο συμμετείχαν και Έλληνες δημοσιογράφοι.
Ο άνθρωπος στον οποίο παρέδωσα τα στοιχεία και τη λίστα παρακολούθησης για το predator και με βάση αυτή έκανε τις ταυτοποιήσεις των παρακολουθήσεων, αφήνει υπονοούμενα για «συγκεκριμένη μορφή δημοσιογραφίας» γιατί «γνωρίζει τον Μαραντζίδη». Αλλά προφανώς δεν γνωρίζει το… pic.twitter.com/jz7TCzwbgq
— Kostas.Vaxevanis (@KostasVaxevanis) May 31, 2026
Ο κ. Βαξεβάνης τόνισε ότι τα στοιχεία που επικαλείται το Documento δεν είναι νέα, αλλά είχαν δημοσιοποιηθεί ήδη από το 2018 μέσω υλικού των Anonymous, σημειώνοντας ότι ο καθηγητής είχε ενημερωθεί τότε χωρίς να δώσει απαντήσεις. Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις περί «κατασκοπευτικών» υπαινιγμών, υποστηρίζοντας ότι η εφημερίδα δεν μίλησε για πράκτορες, αλλά για «σχέση» με την οργάνωση Integrity Initiative.
Κλιμακώνοντας την κριτική του, ο εκδότης του Documento κατηγόρησε τον Νίκο Μαραντζίδη ότι διαστρεβλώνει το περιεχόμενο των αποκαλύψεων και κατέληξε σε ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας ότι για να υιοθετεί κάποιος τέτοια επιχειρήματα «είναι ή ανόητος ή ξεδιάντροπος ή υπηρετεί βρόμικο σχέδιο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι θα το αγοράζουν φθηνότερα
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι»
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις στο myΘέρμανση
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απόφαση
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε Τραμπ και Ρούμπιο»
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.