Πολιτικη & Οικονομια

Παππάς: Έντιμο και ηθικό αν κάποιος θέλει να μετακινηθεί, να παραδώσει την έδρα του

«Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο βουλευτής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Νίκος Παππάς για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, τη στασιμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις μετακινήσεις βουλευτών

«Τα ψέματα τελείωσαν για τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην ERTNews λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τα σενάρια για μετακινήσεις βουλευτών προς την ΕΛΑΣ χωρίς την παραίτησή τους από τη βουλευτική έδρα.

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι η ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού από τον Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί νέα δεδομένα, τα οποία δεν μπορούν να αγνοηθούν. «Υπάρχει ένας άλλος πολιτικός σχηματισμός. Το έντιμο και το ηθικό είναι ότι αν κάποιος θέλει να μετακινηθεί, να παραδώσει την έδρα του και να πάει εκεί που επιθυμεί», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την υλοποίηση τω αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Μαρτίου», είπε ο Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι υπάρχει στασιμότητα που διαμορφώνει και τη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος. «Η εικόνα δεν αντιστοιχεί στις δυνατότητες του χώρου μας», υπογράμμισε.

«Ψηφίσαμε ότι θα οικοδομήσουμε μια συμμαχία με όσους θέλουν και όσους μπορούν», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο συνεργασίας. Επίσης, έθεσε ως προτεραιότητα την προετοιμασία για εκλογές, ανεξαρτήτως συμμαχιών: «Τα κόμματα, είτε καταφέρνουν να οικοδομήσουν συμμαχίες είτε όχι, προετοιμάζονται για την εκλογική μάχη».

Ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι θα τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος, από τη στρατηγική του κόμματος μέχρι πιθανές μετακινήσεις στελεχών. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει αυτό που βλέπει όλη η κοινωνία», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται «καθαρές κουβέντες» και συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, «το κόμμα διαθέτει το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο για να απαντήσει στα κοινωνικά προβλήματα. Αν πίστευα ότι υπάρχει άλλο κόμμα που μπορεί να υπηρετήσει αυτούς τους στόχους, εκεί θα ήμουν».