- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Φάμελλος για Τσίπρα: Δεν τον υποτιμώ καθόλου, πρέπει να συγκλίνουν οι δρόμοι μας
«Εχουμε κοινή αφετηρία. Δουλέψαμε μαζί»
Φάμελλος για Τσίπρα: Θα επιμείνω στην ενωτική στρατηγική – «Οχι» σε φραγμούς, διλήμματα και πιέσεις
Την πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά την ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Η κοινωνία λέει ότι δεν πάει άλλο και ότι χρειάζεται μια αλλαγή πολιτικής. Εμείς μιλήσαμε για την ανάγκη ενός προοδευτικού σχήματος. Πήραμε πολλές πρωτοβουλίες. Η βασική μου στρατηγική ήταν η ενότητα του προοδευτικού χώρου», σημείωσε εισαγωγικά ο κ. Φάμελλος, επισημαίνοντας πως περίμενε το προηγούμενο διάστημα «να έχουν γίνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».
Σχετικά με την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Η πρωτοβουλία Τσίπρα έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον προοδευτικό χώρο. Η διακήρυξη –σε πολλά σημεία– δημιουργεί τη βάση για την ενωτική προοπτική. Εμείς είπαμε ότι πρέπει να συγκλίνουν οι δρόμοι μας. Θα επιμείνω στην ενωτική στρατηγική. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η εισήγησή μου στην Κ.Ε. που θα γίνει το άλλο Σάββατο».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως βρίσκει πολλές ομοιότητες σε πολλά σημεία με τον Αλέξη Τσίπρα. «Εχουμε κοινή αφετηρία. Δουλέψαμε μαζί. Δημιουργείται τώρα ένα ερώτημα: Θα είμαστε όλοι μαζί;».
«Η στρατηγική μου επιλογή είναι η ενότητα. Δεν έχει σημασία η καρέκλα, αλλά η ευθύνη. Δεν γίνεται πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες. Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι υπάρχουν κλειστά τηλέφωνα. Πρέπει να κάνουμε όλοι βήματα ενωτικά. Δεν πρέπει να βάζουμε διλήμματα, φραγμούς και πιέσεις», τόνισε μεταξύ άλλων.
Ερωτηθείς για δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες μέρες σε σχέση με το κόμμα Τσίπρα ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για «τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησαν αναστάτωση». «Η παρουσία μας στην πολιτική έχει ταυτοτικό στοιχείο το εμείς, όχι το εγώ», είπε.
Ως προς την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε: «Δεν θα αφήσω την κατάσταση να μείνει σε ένα τέλμα. Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις». Οσο, δε, αφορά τον Παύλο Πολάκη, σημείωσε πως «μια δημόσια τοποθέτηση που απαξιώνει τον πρόεδρο του κόμματος αμφισβητεί την ίδια την αξιοπιστία του κόμματος». «Με βάση την απόφαση του Συνεδρίου τα μέλη της Κ.Ο. είναι και μέλη της Κ.Ε.», ήταν η απάντηση του κ. Φάμελλου στο ερώτημα εάν ο –ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χανίων– θα συμμετάσχει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.