Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κράτησε το ΕΛΑΣ και άφησε στον Πολάκη το ΕΑΜ

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το νέο κόμμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το σχόλιο του για το νέο κόμμα, ΕΛΑΣ, που ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το πρώτο του σχόλιο για το κόμμα ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα. 

«Σέβομαι όλους τους αντιπάλους μου, ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός, κρίθηκε ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2023, θα κριθεί και τώρα ως αρχηγός ενός κόμματος το οποίο ακόμη δεν έχει δώσει αποτύπωμα, αν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ ή κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό που άκουσα χθες ήταν μία θεαματική βουτιά στο παρελθόν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 7ο Συνέδριο Υγείας του ygeiamou.gr. 

Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Τι να πω για το όνομα: το ΕΑΜ το άφησε στον κ. Πολάκη κράτησε μόνο το ΕΛΑΣ. Μια γενική πολιτική παρατήρηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας κατακερματισμένος χώρος στην αντιπολίτευση. Κόμματα δημιουργούνται και αναταραχή μεγαλη υπάρχει στην αριστερά που ξεπέρασε και τις προσδοκίες και του υπουργού υγείας. Υπάρχει ένας κοινός τόπος σε όλη την αντιπολίτευση: να φύγει η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης από υπουργός αυτό όμως δεν είναι πολιτική πρόταση. Εμείς έχουμε σχέδιο και το ξεδιπλώνουμε για την επόμενη ημέρα και αυτή η σύγκριση θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα του 2027 γιατι οι πολίτες θελουν προοπτική και αυτή τη δίνει μόνο η κυβέρνηση και τη ΝΔ». 

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού. «Όλοι θα κριθούν στην κάλπη, η κυρία Καρυστιανού συναισθηματικά αναδείχθηκε μέσα από μία τραγωδία, επέλεξε να κάνει κόμμα. Έχω πάντα μία φυσική επιφυλακτικότητα απέναντι σε αυτούς που λένε ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι ή θα έπρεπε να είναι φυλακή και μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τη χώρα. Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες, δεν πήγε πολύ καλά αυτό. Σέβομαι την κυρία Καρυστιανού ως πρόσωπο, αλλά τώρα που μπήκε στην πολιτική αρένα, θα κριθεί για τις θέσεις της. Οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα μεγάλα ζητήματα, όπως την Υγεία που συζητήσαμε σήμερα».