- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Τραμπ δυσφημίζει τον Μητσοτάκη
Οι επικίνδυνοι έπαινοι και οι παγίδες του πολιτικού οπαδισμού
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τη στάση των νεοδημοκρατών ως προς τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Θα ήθελα να πω ότι με εξέπληξε η χαρά ορισμένων (ευτυχώς λίγων) νεοδημοκρατών εξαιτίας των επαίνων του ημιπαράφρονα πορτοκαλή για τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη αλλά έχω πια εμπεδώσει την άνοια που προκαλεί ο οπαδισμός. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που έχω διασκεδάσει βλέποντας φίλους της κυβέρνησης να αναρτούν συμφέρουσες δηλώσεις της Ζωής της Κωνσταντοπούλου (συνήθως εναντίον του Αλέκση) ή της Λιάνας της Κανέλλη (συνήθως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ). Ο οπαδισμός δεν τους αφήνει να καταλάβουν ότι όταν αντιμετωπίζεις ως αξιόπιστες τέτοιες προσωπικότητες, το μόνο που κάνεις είναι να δυναμώνεις τις αναπόφευκτες επιθέσεις εναντίον σου.
Πρόκειται για τον ίδιο οπαδισμό που έκανε νεοδημοκράτες να χειροκροτήσουν και να διαφημίσουν τα καλά λόγια που είπε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τον Έλληνα πρωθυπουργό (το αν καταλάβαινε τι και για ποιον μιλούσε δεν έχει σημασία αφού έτσι κι αλλιώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ συχνά δεν καταλαβαίνει τι λέει). Έτσι ακούσαμε καμαρωτά σχόλια και είδαμε ακόμα πιο καμαρωτές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής εκτόνωσης, επειδή ο φίλος του Πούτιν είπε ότι η Ελλάδα είναι «πολύ υποστηρικτική» και ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «terrific guy» που καταλαβαίνει τη σημασία (δεν διευκρίνισε ποιου πράγματος αλλά κάθε κατανόηση σημασίας είναι σημαντική).
Δεν θέλω να χαλάσω την καλή διάθεση των νεοδημοκρατών και πιο πολύ των μητσοτακικών, αλλά το να λέει καλά λόγια για σένα και τη χώρα σου ο άνθρωπος που με την τσαπατσουλιά του τινάζει στον αέρα την παγκόσμια οικονομία (αναζωογονώντας την οικονομία της Ρωσίας και δίνοντας ώθηση στην δημοφιλία της Κίνας), δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να καμαρώνεις. Πολύ περισσότερο όταν οι απόψεις αυτού του ανθρώπου αλλάζουν διαρκώς λες και έχει παγιδευτεί στον εγκέφαλό του μια ανεμοθύελλα. Είναι κακό για την εικόνα σου να σε κολακεύει ένας πρόεδρος τόσο ανίκανος και καταστροφικός που έχει κάνει (σύμφωνα με έρευνα του Politico) την πλειονότητα των κατοίκων των μεγάλων χωρών της Δύσης να θεωρούν πολύ προτιμότερο η χώρα τους να βασίζεται στην Κίνα παρά στις ΗΠΑ. Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές μέρες από τότε που ο Όρμπαν υπέστη τις συνέπειες της προεδρικής εύνοιας.
Στην πραγματικότητα, κάθε έπαινος από τον ημιπαράφρονα κομπιναδόρο που βρίσκεται στο τιμόνι των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια απόπειρα δυσφήμισης και ο μόνος λόγος να καμαρώσει κάποιος είναι να θέλει να φτάσει σε γραφικότητα την Αφροδίτη τη Λατινοπούλου, όταν χόρευε YMCΑ σε τηλεοπτικό στούντιο για να γιορτάσει την επανεκλογή του Τραμπ. Οι άνθρωποι σε όλη τη Δύση υποφέρουν από τις παρανοϊκές αποφάσεις του Τραμπ και είναι μεγάλο πλήγμα για τη δημοφιλία οποιουδήποτε δυτικού πολιτικού η ταύτιση μαζί του.
«Μα δεν είναι καλό να μας βλέπει ως φίλο και σύμμαχο η πιο ισχυρή χώρα του πλανήτη;», θα αναρωτηθεί κάποιος και θα του απαντήσω: Το να μας βλέπει ως φίλο και σύμμαχο η πιο ισχυρή χώρα του πλανήτη από μόνο του μπορεί να είναι καλό. Μόνο που:
- το μυαλό του Τραμπ είναι πιο θολό κι από βαλτόνερα και κάθε καλή κουβέντα έχει αξία μόνο για το επόμενο λεπτό
- χάρη στον Τραμπ, η ισχύς της Αμερικής θα μειωθεί και κυρίως
- οι ψηφοφόροι στους οποίους θα απευθυνθεί ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν έχουν την καλύτερη άποψη για τον Τραμπ και την αρπακολλατζίδικη εξωτερική του πολιτική
Αν ο Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ή της Φωνής Λογικής, μπορεί τα λόγια του Τραμπ να του έκαναν καλό. Τώρα μόνο να τον ζημιώσουν μπορούν. Και μπράβο του.