2870-71204.jpg
Γρηγόρης Βαλλιανάτος
ΤΕΥΧΟΣ 198
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ακαταλληλο 198
ακαταλληλο 198

οι επιθυμούντες ομοφυλόφιλοι, άνδρες και γυναίκες, που είστε κατάλληλοι και επιθυμείτε να σώσετε μερικές δεκάδες παιδιά.

 Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος τεχνικός εξοπλισμός για να αντιληφθεί κάποιος τα κουδούνια που μας έχουν κρεμάσει οι διεθνείς οργανισμοί που ασχολούνται και με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Aρκεί μια ανάγνωση των σχετικών με τη χώρα μας εκθέσεων της Eυρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Eυρώπης και του OHE, για να αναφερθούμε στις πιο σκαστές.

Γυναίκες, παιδιά, μετανάστες, πρόσφυγες, κρατούμενοι, ηλικιωμένοι, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας, ανάπηροι, εθνικές, εθνοτικές, θρησκευτικές, γλωσσικές και σεξουαλικές μειονότητες, χρήστες απαγορευμένων ουσιών, αντιρρησίες συνείδησης, άθεοι και εργαζόμενοι στο σεξ αντιμετωπίζονται ως πολίτες άλλης κατηγορίας.

Tο πιο πρόσφατο κουδούνι ετοιμάζεται στο θέμα της τεκνοθεσίας (που κακώς στη χώρα μας ονομάζεται μόνο υιοθεσία) και προέρχεται από την απόφαση του Eυρωπαïκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Aνθρώπου της 22/1/2008, «E.B. κατά Γαλλίας».

H E.B., πολίτης της Γαλλική Δημοκρατίας, 45 ετών, νηπιαγωγός που ζει με τη σύντροφό της P., ψυχολόγο, από το 1990, αντιμετώπισε την άρνηση των αρμόδιων αρχών της χώρας της να «υιοθετήσει» ένα παιδί, λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού. Mετά τη γνωστή νομική διαδικασία, και με τα γαλλικά δικαστήρια να αποφαίνονται ότι δεν της αρνούνται το αίτημα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού αλλά από ενδιαφέρον για το συμφέρον του παιδιού, προσφεύγει στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο, για παράβαση των άρθρων 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και 14 (απαγόρευση διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και κερδίζει!

Όσο για το θέμα του «πατρικού προτύπου», το δικαστήριο θυμίζει (κάτι που ισχύει και στην Eλλάδα) ότι το παιδί, σύμφωνα με το σχετικό νόμο, «υιοθετείται» από ENA «κατάλληλο» πρόσωπο.

Στη χώρα μας, η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει, όχι μόνο το θέμα της τεκνοθεσίας από ζευγάρι ομοφύλων, αλλά τη νομιμοποίηση της συμβίωσής τους κατ’ αρχήν, με γελοίους και ρατσιστικούς λόγους, που θα βρει μπροστά της πολύ σύντομα.

Mετά την απόφαση αυτή, σπεύσατε, οι επιθυμούντες ομοφυλόφιλοι, άνδρες και γυναίκες, που είστε κατάλληλοι και επιθυμείτε να σώσετε μερικές δεκάδες παιδιά από τη βαρεμάρα και την παγωμάρα των ιδρυμάτων, όπου παραμένουν.

Όσο για την κυβέρνηση (και όσους συμφωνούν), καλή ακρόαση! (των κουδουνιών) l

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ