Πολιτικη & Οικονομια

Τα νοσοκομεία δεν επηρεάζονται από την ΠΝΠ το επόμενο 15ήμερο

Διευκρινίσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν επηρεάζει τις λειτουργικές ανάγκες των νοσοκομείων τις επόμενες δύο εβδομάδες, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε ότι καταθέτει τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να γίνονται πιο γρήγορα οι προσλήψεις στο ΕΣΥ.

«Εξηγήσαμε σε όλους τους τόνους ότι αυτή η ρύθμιση ενισχύει τη ρευστότητα της χώρας στη πιο κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και δεν επηρεάζει τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες ούτε του ΕΣΥ ούτε κανενός άλλου φορέα για το επόμενο δεκαπενθήμερο», τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι «κινδυνεύουμε με ολική κατάρρευση του συστήματος», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους από τα κοινοτικά ταμεία και να επέμβει στους «θύλακες σπατάλης».

«Χρειάζεται να στείλουμε σήμα ως πολιτεία ότι αυτό ακριβώς το στόχο έχουν οι παρεμβάσεις μας: ότι σταματά η διάλυση του ΕΣΥ και ενισχύεται η πρωτοβάθμια φροντίδα που ήταν χαμένη», είπε.

photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ