- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σαμαράς: «Αν δεν πληρώσουμε το Grexit επιστρέφει»
Αποκάλυψε ότι η Ν.Δ. είχε προτείνει τον Κουβέλη για ΠτΔ, αλλά αρνήθηκε
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας με τους εταίρους άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega.
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για αδιέξοδο και «κοροϊδία» από τη μεριά της κυβέρνησης, όπως και για διπλωματική της απομόνωση, καθώς «έβαλε τον Ξηρό πάνω από τα συμφέροντα της χώρας». Παράλληλα, χαρακτήρισε απίστευτη την ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, περί αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση είτε πρέπει να συγκρουστεί με τον εαυτό της είτε με τους δανειστές.
«Αν δεν πληρώσουμε, κι εγώ εύχομαι να πληρώσουν, τότε το Grexit επιστρέφει», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σχολίασε ότι δίνεται η εικόνα μιας Ελλάδας που συνορεύει με τη χρεοκοπία. «Δεν είναι εντολή του ελληνικού λαού ένα Grexit», επανέλαβε, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να γίνει μείωση των επικουρικών συντάξεων για να διασωθούν τα επικουρικά ταμεία.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης έχει μπερδέψει τους πολίτες εξαιτίας των συνεχών αντιφατικών δηλώσεων των στελεχών της. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι είναι θετικό πως η κυβέρνηση πέτυχε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015 στο 1,2%.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε αντίθετος με το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες. «Αν η κυβέρνηση πάει σε εκλογές, θα διαλυθεί η οικονομία», είπε και εκτίμησε ότι αν η κυβέρνηση προσφύγει στις κάλπες, θα είναι γιατί θέλει να πάει στη δραχμή. Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία με τους εταίρους ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι σε ενάμισι χρόνο θα μπορούσε η χώρα να βγει από την κρίση.
Κάνοντας μια αυτοκριτική χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ως τη μεγαλύτερη επικοινωνιακή ήττα της Ν.Δ. «Είμαι ο πλέον ιδεολογικά ταγμένος κατά των φόρων», πρόσθεσε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με προϋπόθεση το «καλό της πατρίδας».
Ερωτηθείς μέσω Twitter από πολίτη για την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αν ήξερε όσα θα συνέβαιναν, δεν θα ψήφιζε την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ αποκάλυψε ότι πριν τον κ. Δήμα, είχε προτείνει στον κ. Κουβέλη να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον τελευταίο πάντως να δίνει αρνητική απάντηση. «Αν ο κ. Κουβέλης είχε δεχτεί, σήμερα θα ήμασταν έξω από το μνημόνιο», συμπλήρωσε.
Τέλος, διέψευσε ότι έχει τεθεί θέμα ηγεσίας στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας, στην Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Αν έφευγα αυτή τη στιγμή από ηγεσία Ν.Δ. όλοι θα με κατηγορούσαν ότι σηκώνομαι και φεύγω την πιο κρίσιμη ώρα για τον τόπο... Θα κάνουμε συνέδριο όταν έρθει η ώρα, όταν κρίνουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή».
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ