- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
O Άδωνις Γεωργιάδης δημοσιοποιεί καταγγελία πρώην εθελοντή για την Κωνσταντοπούλου
Με φόντο τις συνθήκες εργασίας στην Πλεύση Ελευθερίας
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με νέες αναφορές για την Πλεύση Ελευθερίας
Νέα καταγγελία από πρώην συνεργάτη της Πλεύσης Ελευθερίας δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης που έχει ανοίξει σχετικά με αναφορές για μη καταβολή δεδουλευμένων στο κόμμα.
Η εξέλιξη έρχεται μετά από προηγούμενη καταγγελία πρώην εργαζόμενης στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία υποστήριξε ότι παρέμενε απλήρωτη επί μήνες και αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Ο κ. Γεωργιάδης ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα που, όπως αναφέρει, απέστειλε ο Αλέξανδρος Καζάκος, ο οποίος συμμετείχε ως εθελοντής στην Πλεύση Ελευθερίας από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Μάιο του 2018.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή του, η αποχώρησή του συνδέθηκε με την εμπειρία ενός περιβάλλοντος στο οποίο, όπως υποστηρίζει, η έκφραση διαφορετικών απόψεων προκαλούσε έντονες αντιδράσεις και προσωπική στοχοποίηση. Παράλληλα, σημειώνει ότι είχε γίνει αποδέκτης παραπόνων από εργαζομένους σχετικά με ζητήματα αμοιβών και εξόδων, διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει τις σχετικές αναφορές χωρίς να γνωρίζει το σύνολο των πραγματικών δεδομένων.
Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη
Με την άδεια του αποστολέα δημοσιεύω αυτούσιο το μέιλ με την καταγγελία του:
Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με καταγγελίες για μη καταβολή δεδουλευμένων, θα ήθελα να σας μεταφέρω τη δική μου προσωπική εμπειρία από το διάστημα που συμμετείχα ως εθελοντής στην Πλεύση Ελευθερίας, ήτοι από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και την αποχώρησή μου τον Μάιο του 2018.
Η αποχώρησή μου συνδεόταν με την διαπίστωση πως κάθε διατύπωση διαφορετικής άποψης προκαλούσε έντονες αντιδράσεις και προσωπική στοχοποίηση. Το περιβάλλον, όπως το βίωσα, δεν ενθάρρυνε τον διάλογο αλλά αντίθετα υπήρχαν επαναλαμβανόμενες προσωπικές επιθέσεις σε όποιον διαφωνούσε.
Ζώντας έκτοτε στο εξωτερικό, είναι κρίμα σήμερα έχοντας αυτήν την προσωπική εμπειρία να βλέπω ανθρώπους στην ελληνική πολιτική σκηνή να υποστηρίζουν δήθεν τον σεβασμό των εργατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν είναι αυτοί οι ίδιοι που κατεπανάληψη δεν τα έχουν σεβαστεί. Νιώθω έτσι ότι πρέπει έστω και με αυτόν τον τρόπο να πάρω μια θέση μοιραζόμενος την εμπειρία μου.
Παραμένω στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.
Με εκτίμηση, Αλέξανδρος Καζάκος».
Έλαβα και άλλη καταγγελία από πρώην εργαζόμενο της @ZoeKonstant που την κατηγορεί και αυτός. Είναι η 3η καταγγελία (Βασιλική Πολύζου και η κουνιάδα της κας Κεφαλά). Η «υπερασπιστής» των εργαζομένων, τους αφήνει απλήρωτους και τους ασκεί ψυχολογική βία.
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 16, 2026
Με την άδεια του αποστολέα…
Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για πολλαπλές καταγγελίες, εντάσσοντας την υπόθεση στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.
Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της Πλεύσης Ελευθερίας σχετικά με τη συγκεκριμένη καταγγελία, ενώ η δημόσια συζήτηση συνεχίζεται.