Πολιτικη & Οικονομια

Σόιμπλε: «Πρέπει να βρεθεί μια λύση μέχρι τις 30 Ιουνίου»

«Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ ό,τι και να γίνει», προσθέτει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άσκησε αρνητική κρητική στην ελληνική κυβέρνηση: «Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη, γεγονός που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο».

Συνέχισε λέγοντας ότι «το πρόγραμμα επεκτάθηκε δύο φορές. Η τελευταία επέκταση διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου. Κάποια λύση θα πρέπει λοιπόν να βρεθεί έως τις 30 Ιουνίου, εάν η Ελλάδα θέλει τα χρήματα».

Παρόλα αυτά, σε ερώτηση εάν το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρώ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, ο κ. Σόιμπλε απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για εικασίες. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ ό, τι και να γίνει».