Πολιτικη & Οικονομια

Απάντηση Στουρνάρα στην ανάρτηση Τσίπρα: «Με κατηγορεί εκείνος που θεωρούσε ότι η ΤτΕ όφειλε να σιωπά»

«Η Ιστορία, πάντως, δεν γράφεται με ευχές. Γράφεται με ισολογισμούς»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απάντηση Στουρνάρα στην ανάρτηση Τσίπρα: «Με κατηγορεί εκείνος που θεωρούσε ότι η ΤτΕ όφειλε να σιωπά»

Καυστική ήταν η απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα όσα σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός σχετικά με τη συνέντευξη του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

«Διάβασα με ενδιαφέρον τη νέα λογοτεχνική απόπειρα του κ. Τσίπρα. Η “Ιθάκη” του φαίνεται πως έχει το πλεονέκτημα ότι δεν περιλαμβάνει capital controls, κλειστές τράπεζες και τρίτο μνημόνιο — τουλάχιστον όχι στην αφήγηση», αναφέρουν κύκλοι του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως: «Oι αριθμοί όμως είναι λιγότερο ποιητικοί. Το 2015 η χώρα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την άτακτη χρεοκοπία, με τις τράπεζες σε ασφυξία και την οικονομία σε ελεύθερη πτώση. Αυτό δεν το επέβαλαν ούτε οι “προπαγανδιστές” ούτε οι “ομάδες”. Το επέβαλαν οι επιλογές. Με κατηγορεί για πολιτική μεροληψία εκείνος που θεωρούσε ότι η κεντρική τράπεζα οφείλει να σιωπά όταν διακυβεύεται η σταθερότητα της χώρας. Αν η προειδοποίηση για κινδύνους βαφτίζεται “εκβιασμός”, τότε η έννοια της θεσμικής ευθύνης έχει πράγματι αλλοιωθεί. Όσο για τις θητείες, δεν αποτελούν προσωπική φιλοδοξία ούτε λογοτεχνικό βραβείο. Αν κάποιοι ενοχλούνται από τη θεσμική ανεξαρτησία, ίσως είναι επειδή δεν κατάφεραν ποτέ να την ελέγξουν. Η Ιστορία, πάντως, δεν γράφεται με ευχές. Γράφεται με ισολογισμούς

Τσίπρας για δηλώσεις Στουρνάρα: Αθλιότητα τα όσα λέει περί εκβιασμού

Την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αποκάλυψε ότι δέχθηκε, όπως είπε, προσπάθεια εκβιασμού που έφτασε μέχρι και στο γραφείο της συζύγου του.

Σε σημερινή του ανάρτηση ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα ότι ταυτίζεται με επικοινωνιακούς μηχανισμούς που λειτουργούν ως βραχίονες του συστήματος Μητσοτάκη, προκειμένου να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία στο τιμόνι της ΤτΕ, ενώ τόνισε πως «η αθλιότητα ιδίως περί δήθεν εκβιασμού του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου αυτή να επιβάλει μια διοίκηση της αρεσκείας της στη Τράπεζα Αττικής, είναι η επιτομή του διαμελισμού της αλήθειας».