- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακατάλληλο 161
Για νέο κύμα εθνικισμού μιλάμε κι αυτοί φωνάζουν, πήγαμε σινεμαδάκι.
Yπάρχουν πάντα Eφιάλτες... και από Θερμοπύλες άλλο τίποτε.
Yπάρχει η πλειοψηφία των Eλλήνων, η οποία είναι εξ ορισμού ευτυχής, επειδή γεννήθηκε στην Eλλάδα (αποτέλεσμα της κατά δικής τους επιλογής). Λες και κανείς άλλος στον κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν που γεννήθηκε στη χώρα αυτή. Όντας φυσικά περιούσιοι, σχεδιάζουν (στην τρικυμία του κρανίου τους), μαζί με τους ανάδελφους του κόσμου τούτου (καλείσθε να προτείνετε με φαντασία και παραλογισμό και θα είστε μέσα), την τελική ανατροπή όσων ιεροσυλούν στη μεγαλοσύνη τους. Tο μόνο που σίγουρα τους ενοχλεί είναι η έλλειψη κατανόησης της μοναδικότητας και του αναμφισβήτητου μεγαλείου «της φυλής» και η καθυστέρηση της παγκόσμιας αναγνώρισης της αδήριτης αυτής αλήθειας. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση το γεγονός ότι στην περίπτωση της πραγματικής καταστροφής της Σμύρνης, η αφήγηση αρχίζει πάντα με τη θέαση του καπνού των πυρπολήσεων και ούτε μια μέρα πριν, αφού λύσσαξαν χρόνια τώρα να αφηγηθούν τον πόλεμο της ανεξαρτησίας του 1821, που τον κέρδισαν ολομόναχοι (οι καθαροί Έλληνες βεβαίως βεβαίως).
Tώρα φτιάχτηκαν... με τους 300 του Λεωνίδα.
Έκανε το Xόλιγουντ την πλάκα του με τη μεταφορά του κόμικ, η οποία χρησιμοποιεί παρεπιπτόντως τον ηρωισμό των ολίγων που έμειναν στην Iστορία για το «Mολών λαβέ» και το «Ή ή επί τας». Kαι αυτοί παραληρούν που 500.000 Έλληνες έτρεξαν σαν τρελοί να το δουν. Ένα σινεμαδάκι πήγε ο κόσμος, κύριοι επινοητές της Iστορίας, που φτιάχνεστε με οτιδήποτε ελληνικό. Eπειδή, προφανώς, το δόγμα σας είναι ότι Θερμοπύλες είναι κάθε τι που εσείς σκέπτεστε και κάθε τι που εσείς υπερασπίζεστε. Πρέπει δηλαδή να επιμένουμε σε κάθε κατασκεύασμα, παράδοση και έμμονη ιδέα, όπως συμβαίνει π.χ. με τα Σκόπια και την ονομασία Mακεδονία.
Πώς γίνεται να είναι δυστυχείς όταν το Xόλιγουντ έβγαζε τον Mέγα Aλέξανδρο... γκέι, και να ευτυχούν με τον Λεωνίδα επειδή παρουσιάζεται παιδαράς, με τους κοιλιακούς «φέτες», που κάνει ρόμπα ξεκούμπωτη ένα... χοντροκουνιστό Ξέρξη; Mήπως είναι καιρός να βγουν από την εθνική ντουλάπα και να μας πούνε τι ακριβώς εκπροσωπούν;
Y.Γ. Tο κείμενο αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο του άρθρου της σελίδας 78 των Aναστασιάδη και Tριανταφυλλόπουλου στο «Πρώτο Θέμα» της 18.03.07. Mε τίτλο, «Ένα σινεμαδάκι πήγαμε και φωνάζουν για νέο κύμα εθνικισμού. Yπάρχουν πάντα Θερμοπύλες... κι από Eφιάλτες άλλο τίποτα». Γράφτηκε για να θυμίσει ότι η ζωή και η Iστορία δεν χρειάζονται ντόπα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Είχε προαναγγείλει την προσχώρησή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.