- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας για Χίο: Δεν προδικάζω τη δικαστική και διοικητική έρευνα
«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας», δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας
Τραγωδία στη Χίο: Ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε τη Βουλή για το περιστατικό της 3ης Φεβρουαρίου - Δεν προδικάζει τη δικαστική και διοικητική έρευνα
Το μήνυμα ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας» έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής σχετικά με το συμβάν της 3ης Φεβρουαρίου 2026 στη Χίο.
Περιγράφοντας τις συνθήκες του ναυαγίου, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι πρώτον, υπήρξε αιφνίδια αλλαγή πορείας με κρίσιμο ελιγμό από το σκάφους του διακινητή, που προξένησε τη σύγκρουση με το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Δεύτερον, οι ενέργειες διάσωσης ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή και τρίτον, στη διάσωση συμμετείχαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις πλωτών της περιοχής.
Παράλληλα, ο υπουργός είπε στα μέλη της επιτροπής ότι δεν πρόκειται, με την παρουσία του εκεί, να προδικάσει κανένα αποτέλεσμα της ΕΔΕ πόσω μάλλον της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.
Τοποθετούμενος πολιτικά για το περιστατικό τόνισε: «Εμείς τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τους υποστηρίζουμε, διότι υπερασπίζονται με όλους τους νόμιμους και σωστούς τρόπους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, την πατρίδα μας, που έχει την ηπειρωτική περιοχή της, (αλλά) έχει και νησιά και θαλάσσια σύνορα» [. . .] και είμαστε υποχρεωμένοι να τους υποστηρίζουμε εμπράκτως».
Κάλεσε, μάλιστα, τους βουλευτές «μέχρι να ολοκληρωθεί μία έρευνα, να αποφεύγουμε ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και να μη δίνουμε λαβές στον οποιονδήποτε απέναντι, παρακάτω, να εκμεταλλεύεται αυτά που λέμε, προκειμένου να κάνει ζημιά στα εθνικά συμφέροντα».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
Μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Τέταρτο κόμμα πλέον στη Βουλή
Η ανακοίνωση του βουλευτή Αργολίδας
Οι συνολικές αφίξεις μειώθηκαν από περίπου 890.000 το 2015 σε 48.000 το 2025, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε στοιχεία για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών και άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Παπαστεργιάδη κάθε επιτυχία στο έργο και στις δράσεις της κοινότητας
Eπίσκεψη στο αμαξοστάσιο πλατείας Αττικής της Ο.ΣΥ
Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής
«Καλώ τους πολίτες να μην επενδύσουν σε πρόσωπα που τους πρόδωσαν επανειλημμένα»
Η ανάρτηση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
Κυρανάκης: «Οι προτάσεις που θα προκύπτουν πρέπει να είναι εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και ρεαλιστικές»
Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι μόνο τι υπόσχεται κάθε κόμμα, αλλά και το με ποιους, με ποιο πρόγραμμα και με ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία σκοπεύει να κυβερνήσει.
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Το σύστημα που κάποιοι έβλεπαν ως ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι σήμερα ένα από τα ισχυρά της χαρτιά» τόνισε
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοινώνει τις προτάσεις του κόμματος σε ειδική ημερίδα στο Ωδείο Αθηνών
«Κακομοιριά είναι να ασχολείσαι με όλα τα υπόλοιπα εκτός από το πώς θα δημιουργήσεις έναν έμπιστο πολιτικό χώρο»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.