- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δήμας: Flyover στον Κηφισό και αποκέντρωση επιχειρήσεων στο τραπέζι για το κυκλοφοριακό
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Flyover στον Κηφισό, μέτρα οδικής ασφάλειας και έξυπνες κάμερες στο νέο κυβερνητικό πλάνο, σύμφωνα με το Χρ. Δήμα
Το ενδεχόμενο δημιουργίας υπερυψωμένης λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας στον Κηφισό, στα πρότυπα της Θεσσαλονίκη, εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο να δοθεί «ανάσα» στο κυκλοφοριακό της Αθήνας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Χρίστος Δήμας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται στο τραπέζι διαφορετικά σενάρια παρεμβάσεων, μαζί με πρωτοβουλίες για αποκέντρωση επιχειρήσεων.
Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας, το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης θεωρείται πετυχημένο: η υπερυψωμένη λεωφόρος διπλασιάζει τον αριθμό οχημάτων που μπορούν να εξυπηρετηθούν ανά ώρα — από 5.000 σε 10.000 — ενώ πρόκειται για «πραγματικά καινοτόμο έργο» που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και έχει ήδη μειώσει σημαντικά τη συμφόρηση.
Δήμας: Το μοντέλο της Θεσσαλονίκης και οι ανησυχίες της κατασκευής
Ο υπουργός αναγνώρισε τον σκεπτικισμό για το τι θα συμβεί στην Αθήνα κατά την περίοδο κατασκευής, ωστόσο υπογράμμισε ότι η εμπειρία της Θεσσαλονίκης δείχνει πως οι παρεμβάσεις λειτουργούν. Υπενθύμισε ότι, παράλληλα με την υπερυψωμένη λεωφόρο, ξεκίνησε η λειτουργία του Μετρό, ενώ εφαρμόστηκαν μέτρα από την Τροχαία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Οι πολίτες βλέπουν καθημερινά τα 10–11 εργοτάξια στον περιφερειακό και αντιλαμβάνονται την πρόοδο των έργων, παρά την ταλαιπωρία κατά την κατασκευή», σημείωσε.
Αυστηρότερη εφαρμογή του νόμου και έξυπνες κάμερες
Την ίδια ώρα, όπως διευκρίνισε, δρομολογούνται πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του νόμου, την πάταξη του παράνομου παρκαρίσματος και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Υπενθύμισε ότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που ψηφίστηκε πριν από έξι μήνες, αυστηροποιεί τις κυρώσεις.
Παράλληλα, προχωρά η τοποθέτηση έξυπνων καμερών για την καταγραφή παραβάσεων, καθώς και για τον έλεγχο ανασφάλιστων οχημάτων ή εκείνων που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ — παρεμβάσεις που εντάσσονται στο συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.