Πολιτικη & Οικονομια

Πάνος Καμμένος: Θα κάνω κακό στη Μαρία Καρυστιανού αν εμπλακώ

«Αν δω ότι μπορώ να βοηθήσω σε συγκλίσεις για την πατρίδα μου θα το κάνω» είπε ο πρώην υπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Πάνος Καμμένος για τη Μαρία Καρυστιανού, τον Αλέξη Τσίπρα και τις εκλογές του 2027

Ο Πάνος Καμμένος παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (29.1) συνέντευξη στο Kontra Channel και - μεταξύ άλλων - ρωτήθηκε για τη Μαρία Καρυστιανού, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά. 

Ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι το κόμμα που αναμένεται να ανακοινώσει η Μαρία Καρυστιανού «θα μπορούσε ακόμη και να αναδειχθεί πρώτο την πρώτη Κυριακή των εκλογών». Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει ανέβει στο κύμα και το κύμα τρέχει. Επειδή δεν έχει πολιτική εμπειρία, μπορεί να πέσει στις παγίδες του συστήματος. Το ζήτημα είναι να κάνει τα λιγότερα λάθη. Θα της κάνω κακό αν έχω επαφή, θα πρέπει να κρατήσει αυτό που είπε για τους παλαιούς πολιτικούς. Από τη στιγμή που έχει δεσμευτεί γι’ αυτό, θα πρέπει να το διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, τουλάχιστον για τις πρώτες εκλογές, γιατί στις δεύτερες θα χρειαστεί να δώσει προτεραιότητα στη διακυβέρνηση της χώρας. Επειδή έχω κάνει κυβέρνηση συνεργασίας, θα είναι λυτρωτικό για το παλαιό πολιτικό σύστημα να πει στην κυρία Καρυστιανού “έχετε λάβει υψηλό ποσοστό, να αναλάβετε το υπ. Δικαιοσύνης ή το υπουργείο Μεταφορών”. Τότε θα είναι λάθος της να μην δώσει κυβερνητική προοπτική».

Σε άλλο σημείο, σχετικά με την πορεία της χώρας, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα «έχει τη χρυσή τύχη να είναι ο κεντρικός παίχτης στην ενεργειακή μετατροπή στην Κεντρική Μεσόγειο» εκτιμώντας ότι «αν πάνε καλά τα πράγματα, η Ελλάδα θα γίνει Κατάρ τα επόμενα χρόνια». Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι η χώρα θα πάει και σε δεύτερες εκλογές το 2027, αφού στις πρώτες κάλπες δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και πρόσθεσε ότι τότε το διακύβευμα θα είναι «ΗΠΑ ή Ευρώπη».

«Αν δω ότι μπορώ να βοηθήσω σε συγκλίσεις για την πατρίδα μου θα το κάνω. Πιστεύω πολύ στη μετάλλαξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο. Θα ήθελα να τη δω να συμμετέχει στην πρωτοβουλία για την Ειρήνη στη Γάζα», είπε ο κ. Καμμένος. 

Ο Πάνος Καμμένος για τον Αλέξη Τσίπρα

Σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα που φαίνεται ότι ετοιμάζει, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται είναι αδικημένη μια προσπάθεια με παλαιά πρόσωπα. Δεν ξέρω αν θα προλάβει ψηφοδέλτια για να δώσει μια άλλη άποψη. Τη δεύτερη Κυριακή μπορεί να γίνει πολιτική ομπρέλα, γιατί είναι ο μόνος από την αριστερά που μπορεί να δείξει κυβερνησιμότητα».

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε για τον Αντώνη Σαμαρά. «Αν κάνει κόμμα θα κάνω κι εγώ. Δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο. Τι θέλει πια, έγινε κυβέρνηση, πρωθυπουργός, σε αυτή την ηλικία θέλει να κάνει ξανά τα ίδια. Θα τον σταματήσω εγώ, γιατί μέχρι τώρα δεν τον έχει σταματήσει κανείς». Σε άλλη ερώτηση, δε, για τις παρεμβάσεις Καραμανλή-Σαμαρά, ο πρώην υπουργός είπε «για τον Καραμανλή πιστεύω ότι δεν έχει ιδιοτέλεια, για τον Σαμαρά δεν είμαι σίγουρος».