- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυρανάκης για Interstar: Σύμβαση με διεθνή διαγωνισμό και σφραγίδα νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
Κυρανάκης: Ενεργή και νόμιμη η σύμβαση της Interstar – Σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση
Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε Επίκαιρη Ερώτηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με αντικείμενο τη σύμβαση της εταιρείας Interstar για τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ και το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας της τραγωδίας των Τεμπών.
Ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι η Interstar διαθέτει ενεργή σύμβαση με τον ΟΣΕ, την οποία κέρδισε μέσω διεθνούς διαγωνισμού και εκτελεί κανονικά. Όπως ανέφερε, η σύμβαση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έχει διάρκεια έως το 2027 και αφορά δύο συμβάσεις που προϋπήρχαν της δικής του ανάληψης καθηκόντων στο υπουργείο. Τόνισε ότι η εταιρεία είχε συμβληθεί για πρώτη φορά με τον ΟΣΕ το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανεπιλέχθηκε μέσω διεθνούς διαγωνισμού τον Νοέμβριο του 2024.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του βιντεοληπτικού υλικού που σχετίζεται με τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για υπόθεση που εξελίσσεται δικαστικά και ότι «το δικαστήριο θα αποφασίσει». Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν καλύπτει καμία εταιρεία και κανέναν υπεύθυνο εταιρείας, ούτε παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. «Εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν, ούτε λέμε να μη διωχθεί κάποιος. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για ενδεχόμενες υποχρεώσεις της Interstar στην Κύπρο, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι δεν γνωρίζει και δεν θα μπορούσε να γνωρίζει κάτι που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, καλώντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να αναφέρει δημοσίως οποιοδήποτε στοιχείο θεωρεί μεμπτό.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλύπτει την Interstar και τον νόμιμο εκπρόσωπό της, Νικόλαο Τσατσαράκη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στη Δικαιοσύνη. Χαρακτήρισε την ανάθεση θεμάτων ασφάλειας και φύλαξης του ΟΣΕ στην εταιρεία «μεγάλη αμαρτία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υποστηρίζοντας ότι η Interstar ελέγχεται για καταστροφή, υπεξαγωγή και εξαφάνιση αποδεικτικού υλικού που αφορά την υπόθεση των Τεμπών και ότι αρνήθηκε να παραδώσει το υλικό ακόμη και στον ανακριτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.