- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,2% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,2% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου
Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 30,2% στην εκτίμηση ψήφου και διαφορά 16,8 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που ακολουθεί με 13,4%.
Στην τρίτη θέση της δημοσκόπησης εμφανίζεται η Πλεύση Ελευθερίας με 8,7%, με την Ελληνική Λύση να βρίσκεται μόλις τρεις δεκαδικές μονάδες πίσω. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,2%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Φωνή Λογικής καταγράφουν από 4,2%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,4%, η Νίκη 2,1%, το Κίνημα Δημοκρατίας 1,5%, η Νέα Αριστερά 1,2% και οι Σπαρτιάτες 1,1%. «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 11,1%.
Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ φτάνει το 24,4% και το ΠΑΣΟΚ το 10,8%, με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στις 13,6 μονάδες. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 8,5%, η Ελληνική Λύση με 8,1%, το ΚΚΕ με 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Φωνή Λογικής με 3,4%, το ΜέΡΑ25 με 1,9%, η Νίκη με 1,7%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 1,2%, η Νέα Αριστερά με 1% και οι Σπαρτιάτες με 0,9%. Το 19,1% δηλώνει αναποφάσιστο.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 29%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται κάτω από το 10%. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει 8,8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 6,5% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 6,1%. Το 28,7% απαντά «κανένας» και το 9,2% «άλλος».
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ φτάνει το 53,9%, ενώ «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 12,1%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για το ενδεχόμενο νέων κομμάτων από πρώην ή νυν πολιτικά πρόσωπα. Το 68,1% δηλώνει ότι δεν θα ψήφιζε καθόλου κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για ένα κόμμα από τον Αντώνη Σαμαρά το αντίστοιχο ποσοστό ανεβαίνει στο 74,4%.
Για το ενδεχόμενο κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού, το 54,1% απαντά «καθόλου πιθανό» να το ψηφίσει. Παρ’ όλα αυτά, το 50,1% εκτιμά ότι ένα τέτοιο κόμμα θα επηρέαζε «οριζόντια όλους τους χώρους». Το 7,8% θεωρεί ότι θα επηρέαζε τη Δεξιά, το 7,6% την Κεντροαριστερά, το 6,3% την Κεντροδεξιά και το 6,2% την Αριστερά.
Στην ερώτηση «πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε ένα κόμμα Καρυστιανού», οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης απαντούν «πολύ» σε ποσοστό 27,1% και «αρκετά» 14,6%, ενώ από τη Νίκη το 24% απαντά «πολύ» και το 20% «αρκετά». Από τον ΣΥΡΙΖΑ το 23,7% λέει «πολύ» και το 21,2% «αρκετά», ενώ από την Πλεύση Ελευθερίας το 18,5% απαντά «πολύ πιθανό» και το 22,2% «αρκετά».
Ως σοβαρότερο πρόβλημα για τη χώρα οι πολίτες αναφέρουν την ακρίβεια και τον πληθωρισμό με 51%, την οικονομία και την ανάπτυξη με 31,8%, την απονομή Δικαιοσύνης και το κράτος δικαίου με 15%, τη διαφθορά επίσης με 15% και την κατάσταση στο ΕΣΥ με 13%.
Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά οικονομικά, το 44,3% εκτιμά ότι «θα χειροτερέψουν», ενώ το 38,5% ότι «θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα».
Για το αγροτικό ζήτημα και τον αποκλεισμό των εθνικών οδών από τους αγρότες, το 53,5% απαντά «μάλλον όχι/όχι», ενώ το 42,5% «ναι/μάλλον ναι». Το 57% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό τμήμα των αιτημάτων των αγροτών, ενώ το 33,7% απαντά θετικά.
Τέλος, το 83,8% δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ ή αρκετά» για τις γεωπολιτικές αναταράξεις, ενώ το 80,7% συμφωνεί ότι οι διεθνείς συγκρούσεις απαιτούν πολιτική σταθερότητα στη χώρα και ισχυρή ηγεσία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.