Πολιτικη & Οικονομια

«Βάνδαλοι και τραμπούκοι» - Οργή Παύλου Μαρινάκη και Άδωνι Γεωργιάδη για τα τρακτερ που βανδαλίστηκαν

Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου στο μπλόκο της Νίκαιας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Βάνδαλοι και τραμπούκοι» - Οργή Παύλου Μαρινάκη και Άδωνι Γεωργιάδη για τα τρακτερ που βανδαλίστηκαν

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν τα περιστατικά βανδαλισμών που σημειώθηκαν στα τρακτέρ των αγροτών που πήγαν χθες στο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με την κυβέρνηση να καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για απαράδεκτες πρακτικές, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να στοχοποιούνται επαγγελματίες αγρότες επειδή επέλεξαν να συμμετάσχουν σε διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα του κλάδου τους. Όπως τόνισε, τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τον δημοκρατικό διάλογο και πλήττουν την ίδια την ουσία των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «ντροπή» τους βανδαλισμούς που καταγράφηκαν, επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες δεν έπραξαν τίποτε περισσότερο από το να συμμετάσχουν σε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με στόχο την επίλυση υπαρκτών ζητημάτων. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν χωρίς αστερίσκους τις παράνομες και επικίνδυνες αυτές ενέργειες, τονίζοντας πως η ανοχή σε τέτοιες πρακτικές δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα και δυναμιτίζει το κλίμα στον αγροτικό κόσμο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αντίδραση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, έκανε λόγο για «βάνδαλους και τραμπούκους», υποστηρίζοντας ότι οι δράστες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών, αλλά μοναδικός τους στόχος είναι η πτώση της κυβέρνησης. Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το περιστατικό πρωτοφανές και ντροπιαστικό, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τις εικόνες καταστροφής και καταλήγοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με δίκαιους αγώνες ή συλλογικές διεκδικήσεις.