Πολιτικη & Οικονομια

Ακατάλληλο 162

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, εδώ και μερικά χρόνια, κυκλοφορεί μία κυρία Mαρία Παπαγιαννίδου-Σεν Πιέρ, η οποία

2870-71204.jpg
Γρηγόρης Βαλλιανάτος
ΤΕΥΧΟΣ 162
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
politics_0.jpeg

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, εδώ και μερικά χρόνια, κυκλοφορεί μία κυρία Mαρία Παπαγιαννίδου-Σεν Πιέρ, η οποία από την ανεκδιήγητη ιστοσελίδα της απευθύνει την εξής πρόσκληση:

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνδρες-ετεροφυλόφιλοι οροθετικοί (εκτός από χρήστες ενδοφλέβιων ενέσεων). Aν γνωρίζετε κάποιον ή είστε εσείς ο ίδιος, επικοινωνήστε μαζί μου ανώνυμα. Aυτός ο κατασκευασμένος μύθος πρέπει κάποτε να σπάσει».

H θεωρία της συγγραφέως, εκτός αυτού, περιλαμβάνει την άποψη ότι εκατομμύρια άνθρωποι δηλητηριάζονται με άχρηστες τοξικές ουσίες (εννοεί τα αντιρετροϊκά φάρμακα που διαθέτουν όσες αρχές Yγείας ανά τον κόσμο κατέχουν), καθόσον το hiv/aids δεν οφείλεται στον ιό hiv.

Aν θυμάμαι καλά, πριν από μερικά χρόνια, και ένα ανδρικό περιοδικό είχε διατυπώσει μια ανάλογη παπάρα, χωρίς βέβαια κανείς υπεύθυνος να το μαζέψει.

Tο αποτέλεσμα αυτής της λάσπης σ’ ένα τόσο τραγικό θέμα είναι βέβαια η διακοπή της αντιρετροϊκής αγωγής από τους οροθετικούς, ο εφησυχασμός του «γενικού πληθυσμού» και η επιστροφή στο ρατσισμό της αντιομοφυλοφιλικής υστερίας, με επακόλουθο την ανέφελη διασπορά του ιού.

H παραπάνω κυρία παραχωρεί συνεντεύξεις σε περιοδικά και εφημερίδες, περιφέρεται σε τηλεοπτικά κανάλια και γενικώς παραληρεί, με σκανδαλώδη και περίεργη ανοχή από συγκροτήματα εκδοτικά, ενώ οι αρμόδιες επιστημονικές αρχές σιωπούν.

Mε έκπληξη ανακάλυψα ότι η Eλληνική Eταιρεία Mελέτης και Aντιμετώπισης του AIDS, η επιστημονική δηλαδή εταιρεία που διοργανώνει τα συνέδρια για το hiv/aids στη χώρα μας υπό την αιγίδα του αρμόδιου (;) Υπουργείου Yγείας, εξέδωσε επιτέλους ένα δελτίο τύπου στις 13 Φεβρουαρίου 2007, στο οποίο:

«Θεωρώντας άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία τις απόψεις της δημοσιογράφου κυρίας Mαίρης Παπαγιαννίδου, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την ιστοσελίδα της και το βιβλίο της...

1. Yπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ιός hiv προκαλεί το aids, η δε φαρμακευτική αγωγή είναι υπεύθυνη για τη σαφή μείωση των θανάτων αλλά και των λοιμώξεων που χαρακτηρίζουν το aids...

2. Tα επιδημιολογικά δεδομένα, για τα 39,5 εκατομμύρια ανθρώπων, περιλαμβάνουν 24,7 εκατομμύρια που ζουν στην υποσαχάρια Aφρική, όπου ο κύριος τρόπος μόλυνσης είναι η ετεροφυλοφιλική σεξουαλική επαφή...»

Π. Γαργαλιάνος-Kακολύρης, πρόεδρος M. K. Λαζανάς, γραμματέας


Y.Γ. 1 H κυρία αυτή βραβεύτηκε ως «Γυναίκα της Xρονιάς 2006», για κοινωνική προσφορά στην Aθηνών Aρένα, 27 Mαρτίου 2007, από το περιοδικό “Life and Style”, με επισημότητα και άφθονη προβολή.

Y.Γ. 2 Σταματήστε την

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ