- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξέσπασμα Πλακιά για το «κόμμα Καρυστιανού»: «Αυτό είναι το καινούριο και το άφθαρτο;»
Mε αφορμή τη σεναριολογία περί κόμματος
Ξέσπασμα Πλακιά για το «κόμμα Καρυστιανού»: «Αυτό είναι το καινούριο και το άφθαρτο;»
Με σκληρή γλώσσα και χωρίς περιστροφές, ο Νίκος Πλακιάς επανήλθε δημόσια στο ζήτημα των σεναρίων περί δημιουργίας πολιτικού κόμματος με επίκεντρο τη Μαρία Καρυστιανού, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία και τη σαφή διαφοροποίησή του.
Αφορμή στάθηκε διαδικτυακός διάλογος που είχε στην πλατφόρμα Χ, απαντώντας σε χρήστη ο οποίος του επισήμανε ότι η Μαρία Καρυστιανού δέχεται επιθέσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση, με την κατηγορία ότι «κεφαλαιοποιεί πολιτικά» την τραγωδία των Τεμπών. Ο Νίκος Πλακιάς αντέτεινε ότι το πρόβλημα δεν είναι η κριτική που δέχεται, αλλά τα πρόσωπα που –όπως υποστηρίζει– εμφανίζονται γύρω από το ενδεχόμενο ενός νέου πολιτικού εγχειρήματος.
«Κοίταξε όλα τα ονόματα που την περιβάλλουν και τη στηρίζουν. Ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Πολιτικοί απαρχαιωμένοι και πεταμένοι στο περιθώριο από τα πρώην κόμματά τους», έγραψε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για πρόσωπα «πολιτικά άστεγα», τα οποία αναζητούν διέξοδο και πολιτική στέγη.
Σε ακόμη πιο αιχμηρό τόνο, ο Νίκος Πλακιάς αμφισβήτησε το αφήγημα περί «κάθαρσης» και «νέου πολιτικού λόγου», σημειώνοντας: «Αυτό είναι το καινούριο και το άφθαρτο και η κάθαρση; Ό,τι είναι άστεγο πολιτικά και στο περιθώριο γλείφει τη Μαρία, μπας και τους πάρει στο κόμμα;».
Η τοποθέτησή του έρχεται σε μια περίοδο όπου τα σενάρια για πολιτική αξιοποίηση του κινήματος των συγγενών των θυμάτων επανέρχονται διαρκώς στη δημόσια συζήτηση, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις της ίδιας της Μαρίας Καρυστιανού.
Μιλώντας πρόσφατα από τη Λάρισα, η Καρυστιανού διέψευσε ότι σκοπεύει να ανακοινώσει νέο κόμμα στις 28 Φεβρουαρίου, τρίτη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών, χαρακτηρίζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα «τραγικά» και «σκόπιμη συκοφαντία». Όπως δήλωσε, δεν έχει παρουσιάσει κανένα μανιφέστο και το μόνο που έχει επισημάνει είναι ότι «το κίνημα μεγαλώνει και πάει καλά».
Στην ίδια τοποθέτηση, η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο, κυβέρνηση και πλειοψηφία της αντιπολίτευσης είναι μία γροθιά απέναντι σε έναν γονέα και ένα κίνημα πολιτών που στρέφεται κατά της διαφθοράς», αποδίδοντας τις επιθέσεις σε προσπάθεια προσωπικής στοχοποίησής της.
Σε ό,τι αφορά τη θέση της στην προεδρία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, διευκρίνισε ότι η θητεία της λήγει τον Μάρτιο και ότι θα αποχωρήσει εφόσον της ζητηθεί επισήμως από το Διοικητικό Συμβούλιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.