Πολιτικη & Οικονομια

Ακατάλληλο 231

Η φωτιά πέφτει βέβαια, έστω και με τη μορφή νομοσχεδίων! Τέτοιων που εξυπηρετούν τον Εφραίμ

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 231
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
polititians.jpg

Του Σάκι Μαυρέλη

Παντού είναι οι πολιτικοί για χέσιμο, μα στην Ελλάδα οι αντιπρόσωποι του Έθνους είναι πρώτοι στη διαφθορά και στην ανοησία…

Ενώ οι υπουργοί μας απαλλάχθηκαν πρόσφατα, λόγω βλακείας, ως «παραπλανηθέντες», οι βουλευτές μας έχουν, υποτίθεται, ακόμα την ευθύνη των πράξεών τους… Πράξεις, που κανείς δεν ξέρει ποιες είναι (εκτός από το να πρωτοστατούν στο να βγάζουν τους εμπόρους ναρκωτικών από τις «απαράδεκτες και απάνθρωπες» ελληνικές φυλακές!).

Κάθε τόσο, βέβαια, τους καλεί το κομματικό καθήκον, και ψηφίζουνε κατ’ εντολήν, ώστε να διευκολύνονται οι απατεώνες να καταλαμβάνουν δημόσιες εκτάσεις, ν’ αρπάζουν κρατικό χρήμα, και φυσικά ν’ αυξάνουν και να εντατικοποιούν τους φόρους στις πλάτες των ραγιάδων Ελλήνων (ακριβώς για να εξυπηρετούνται οι παραπάνω άρπαγες, καμιά εικοσάδα γνωστότατες οικογένειες ρουφιάνων)!

Σε επίπεδο μορφώσεως φτάνουν ως την τέταρτη σελίδα του «Βήματος», αλλά δεν είν’ αρκετά μορφωμένοι να κατανοήσουν ολόκληρη την πρώτη σελίδα της «Εστίας»… Σε επίπεδο εξυπνάδος ανταγωνίζονται επάξια εργολάβο επαρχιακής πόλης…

Κοροϊδεύουν, με ένα μόνο τηλεφώνημα, δεκάδες ατυχείς ψηφοφόρους, υποσχόμενοι ό,τι χειρότερο για τα παιδιά τους, κάνουν εράνους, τάχα, για την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα. Εξαπατούν νέους και γέρους και με την ίδια ευκολία εκβιάζουν και εκφοβίζουν επαγγελματίες και επιχειρηματίες, οικογενειάρχες και κάθε είδους… εξαρτώμενους!

Για το επάγγελμά τους προορίζουν τα βρομόπαιδά τους, να τους διαδεχθούν. Κι έτσι, σε λίγα χρόνια, θα ’ναι όλοι μαζί, από δέκα, δεκαπέντε μόλις οικογένειες.

Μερικοί, μάλιστα, βλέπουνε τη μούρη τους (αντί για εθνική προσβολή) σαν «εθνικό κεφάλαιο», οπότε περνάμε σε σφαίρες ψυχιατρικής εδώ, και δεν είναι καθόλου ευχάριστα τα πράγματα…

Οι περισσότεροι είναι τα τοπικά σούργελα στις επαρχιακές τους κοινωνίες – εκεί όπου θριαμβεύει η παρανομία και η αηδία, ακριβώς για τη διατήρηση των οποίων προτείνονται και ψηφίζονται. Αυτό ακριβώς ονομάζεται «παράδοση» στην Ελλάδα!

Σε εκτίμηση τους έχουν μόνο κάτι άλλοι εν δυνάμει απατεώνες, που θα ήθελαν δηλαδή να βρίσκονται στη θέση τους. Ενώ δεν τους εκτιμούν καθόλου οι οικογένειές τους, οι πρώην φίλοι τους και σταυροκοπιώνται από απόγνωση οι κάποτε γείτονές τους: «Βρε, έγινε και βουλευτής; Φωτιά θα πέσει να μας κάψει»!

Και η φωτιά πέφτει βέβαια, έστω και με τη μορφή νομοσχεδίων! Τέτοιων που εξυπηρετούν τον Εφραίμ.

Με νομοσχέδια, επίσης, γίνονται οι μεγαλύτερες ατιμίες και αδικίες: Τρώγονται τα χρήματα των ταμείων, καταπατούνται δημόσιες εκτάσεις, και δημιουργούνται και ιδρύματα – ξέρετε ότι υπάρχουν Ιδρύματα Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη, που χρηματοδοτούνται από το κρατικό ταμείο (και κανείς δεν επιτρέπεται να μάθει πόσο κοστίζουν στο ραγιά τον Έλληνα)! Τους ανταγωνίζονται μόνον οι δικαστικοί και οι παπάδες!


*Ο Σάκις Μαυρέλης είναι συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας «Times in Kolonaki»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ