- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρεκόρ όλων των εποχών στις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Ρεκόρ όλων των εποχών στις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών
Ρεκόρ όλων των εποχών στις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών κατέγραψε η χώρα το 2025, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των εθελοντών δοτών. Ο υπουργός, μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, βρέθηκαν στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.
Σε ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι πριν από περίπου 12 χρόνια, κατά την πρώτη του θητεία στο υπουργείο Υγείας, είχε ξεκινήσει –με παρότρυνση της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη– η οργανωμένη καμπάνια για την εγγραφή εθελοντών δοτών. Όπως σημείωσε, τότε έγινε και ο ίδιος δότης, ενώ από εκείνη την περίοδο μέχρι σήμερα η προσπάθεια έχει γιγαντωθεί, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
«Φέτος ξεπεράσαμε το ρεκόρ όλων των εποχών μας στις μεταμοσχεύσεις, αλλά στοχεύουμε σε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον. Σας ευγνωμονώ όλες και όλους που έχετε γίνει δότες», ανέφερε χαρακτηριστικά, δημοσιεύοντας βίντεο από τη δράση, στο οποίο μιλούν ένας λήπτης μοσχεύματος, ένας εθελοντής δότης, καθώς και οι ίδιοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου.
Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία πολίτη που σώθηκε χάρη στη μεταμόσχευση. Όπως είπε, είχε νοσήσει από λευχαιμία και η μόνη θεραπευτική λύση ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το μόσχευμα προήλθε από Γερμανίδα δότρια και, με τη βοήθεια των γιατρών, κατάφερε να επιστρέψει στη ζωή, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και προτρέποντας όλους να γίνουν εθελοντές.
Από την πλευρά του, εθελοντής δότης που συμμετείχε στη δράση περιέγραψε τη διαδικασία ως απλή και σύντομη, τονίζοντας ότι «μπορεί να σώσει έναν άνθρωπο που περιμένει αυτά τα πέντε λεπτά για να επιστρέψει στην κοινωνία». Την πρωτοβουλία χαιρέτισε και η γενική γραμματέας του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», εκφράζοντας τη χαρά και την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη του υπουργείου Υγείας.
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, τέλος, κάλεσε περισσότερους πολίτες να εγγραφούν ως δότες, σημειώνοντας ότι «τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο σημαντικά» και ότι η συλλογική προσφορά μπορεί να κάνει την κοινωνία καλύτερη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Είχε προαναγγείλει την προσχώρησή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.