- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Δέσποινα Τσαγγάρη πρώτη πρόεδρος της νέας Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
Η Βουλή ενέκρινε τον διορισμό της Δέσποινας Τσαγγάρη ως προέδρου της νέας Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή - Με στόχο τη διαφάνεια και τον έλεγχο της αγοράς
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, για τον διορισμό της Δέσποινας Τσαγγάρη στη θέση της προέδρου της νέας Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία του Καταναλωτή και τον Έλεγχο της Αγοράς.
Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης συγκρότησης του νέου θεσμού, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε γρήγορα στη διαδικασία επιλογής, όπως προέβλεπαν οι μεταβατικές διατάξεις του νόμου. Χαρακτήρισε τη Δέσποινα Τσαγγάρη «την καλύτερη δυνατή επιλογή», επισημαίνοντας την εμπειρία της στην αγορά και τη γνώση της για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Η ίδια η κ. Τσαγγάρη ανέφερε ότι προσέρχεται στον ρόλο «με στόχο την υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος», τονίζοντας ότι η Αρχή μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική εφόσον λειτουργήσει εντός του θεσμικού πλαισίου που έχει οριστεί.
Το βιογραφικό της νέας προέδρου
Η Δέσποινα Τσαγγάρη μεγάλωσε στα Πατήσια και σπούδασε Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο City University of London και MBA στην ΕΕΔΕ. Η επαγγελματική της πορεία, άνω των 30 ετών, περιλαμβάνει ανώτατες διοικητικές θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, όπως Procter & Gamble, Beiersdorf, Safilo, PepsiCo και ΝΙΚΑΣ.
Έχει εργαστεί σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς και ρυθμιζόμενους κλάδους, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διοίκηση οργανισμών, στη διαχείριση προϋπολογισμών και στην εφαρμογή στρατηγικών μετασχηματισμών. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με εποπτικές αρχές και θεσμικούς φορείς σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας διατελέσει μέλος του ΣΕΒΤ και του ΣΕΒ.
Η ίδια δηλώνει ότι θα εργαστεί με προσήλωση στη θεσμική ανεξαρτησία, στη διαφάνεια και στην ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, με στόχο ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού και ουσιαστικής προστασίας του καταναλωτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Είχε προαναγγείλει την προσχώρησή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.