Πολιτικη & Οικονομια

Αυγή: Ο Σ. Σουρμελίδης μετά την παραίτηση για το πρωτοσέλιδο - «Ούτε με άδειασαν, ούτε άδειασα κανέναν»

«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυγή: Ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας, Σπύρος Σουρμελίδης μετά την παραίτηση για το πρωτοσέλιδο

Στους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας «Η Αυγή» αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Σπύρος Σουρμελίδης. 

«Η κρίση ήταν καθαρά δημοσιογραφική», είπε ο κ. Σουρμελίδης σχετικά με το πρωτοσέλιδο της Αυγής της Κυριακής που έφερε τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Βίοι παράλληλοι». «Η αγωνία του κόσμου της Αριστεράς είναι τι θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, περιμένει να του πεις ποια είναι η νέα εικόνα», υποστήριξε ο δημοσιογράφος.

«Ούτε με "άδειασε" κανένας, ούτε "άδειασα" κανέναν» είπε σε άλλο σημείο αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «ο κ. Φάμελλος δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο να μου πει “πάρε, βάλε αυτό”. Θα ήμουν άδικος αν έλεγα κάτι τέτοιο. Η κατεύθυνση της εφημερίδας είναι δεδομένη. Η εφημερίδα έχει επαγγελματική συνέπεια να μην δημιουργεί προβλήματα στα καλά καθούμενα. Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως».

Ο Σπύρος Σουρμελίδης σημείωσε ότι δεν του ζητήθηκε η παραίτησή του και είπε για το πρωτοσέλιδο ότι «η ματιά είναι απολύτως δημοσιογραφική και είναι για τον ευρύτερο χώρο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιήθηκε για το πρωτοσέλιδο - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»

Η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο.

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο, με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας βίοι παράλληλοι», παρουσίαζε τον πρώην πρωθυπουργό σε αντιπαράθεση με το κόμμα, κάνοντας λόγο για «ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου» από Φάμελλο και Χαρίτση, αλλά και για κινήσεις συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η παρουσίαση της «Ιθάκης» αποτελεί προάγγελο νέου πολιτικού φορέα, σημειώνοντας πως «ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε μια αυτόνομη πορεία».

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στην παραίτηση του διευθυντή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σπεύδει να αποσαφηνίσει ότι οι θέσεις της εφημερίδας δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη γραμμή του κόμματος.