Πολιτικη & Οικονομια

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα: Αδίστακτος και τυχοδιώκτης

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το βιβλίο του «Ιθάκη»

Με ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στρέφει τα βέλη της στον Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιάζοντας το βιβλίο «Ιθάκη», η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «τυχοδιώκτη» και «αδίστακτο», κατηγορώντας τον ότι αποποιείται ευθύνες και μεταθέτει τα λάθη στους συνεργάτες του.

Στο επίκεντρο των δηλώσεών της βρέθηκε ξανά η τραγωδία στο Μάτι. Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε την έκταση της καταστροφής, αλλά επέλεξε – όπως είπε – να οργανώσει μία εικόνα «άγνοιας» μπροστά στις κάμερες. Σύμφωνα με την ίδια, η στάση αυτή μαρτυρά «αδίστακτη πολιτική συμπεριφορά», ενώ πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συζήτηση περί ευθυνών, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «προστατεύθηκε από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Όπως σχολίασε, «ένας άνθρωπος που επιμένει πως τα έκανε όλα σωστά, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την αλήθεια».

Η κ. Κωνσταντοπούλου απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα στο μέλλον, χαρακτηρίζοντάς τον «τυχοδιώκτη». Παράλληλα, τον κάλεσε δημόσια σε ντιμπέιτ, «αν σκοπεύει να ιδρύσει κόμμα», ώστε – όπως είπε – «να αποδειχθεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα».

Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Τσίπρας «δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με την αλήθεια» και γι’ αυτό δεν θα προχωρήσει σε νέα πολιτική πρωτοβουλία.