- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση GPO: Η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμά της από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ
Τι λένε οι πολίτες για ένα νέο κόμμα Τσίπρα
Δημοσκόπηση GPO: Η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμά της
Σταθερά μπροστά μένει η Νέα Δημοκρατία στη νέα δημοσκόπηση της GPO για το Star, κερδίζοντας μισή μονάδα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και διατηρώντας διαφορά 12,6 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου.
Η ΝΔ στη δημοσκόπηση συγκεντρώνει 25,2%, σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ που φτάνει στο 12,6%, σημειώνοντας μικρή άνοδο. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10,4% και το ΚΚΕ με 8,5%, αμφότερα ενισχυμένα κατά 0,6%.
Η Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζει την πτωτική πορεία καταγράφοντας 5,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 4,1%. Η Φωνή Λογικής κινείται στο 3%, ενώ Νίκη, Κίνημα Δημοκρατίας, ΜεΡΑ25 και Νέα Αριστερά κυμαίνονται μεταξύ 1,5% και 2,3%. Το 7,7% επιλέγει άλλο κόμμα, ενώ οι αναποφάσιστοι αυξάνονται στο 13,3%.
Ως κυριότερο πρόβλημα, οι πολίτες αναδεικνύουν με διαφορά την ακρίβεια και τα χαμηλά εισοδήματα (62,8%), ακολουθούμενα από τη διαφθορά και την Υγεία. Το 79,6% αξιολογεί αρνητικά το κυβερνητικό έργο, ενώ η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται να έχει επηρεάσει την εμπιστοσύνη: το 66,4% δηλώνει ότι αυτή έχει μειωθεί.
Στο ερώτημα για την επόμενη κυβέρνηση, το 27,2% επιθυμεί ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 70,8% θα προτιμούσε κάποια άλλη κυβερνητική σύνθεση. Αρνητική είναι και η αξιολόγηση για το έργο του ΠΑΣΟΚ στην αξιωματική αντιπολίτευση, με 81,7% να το κρίνει αρνητικά.
Το 11,8% δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να το ψήφιζε και το 10% αρκετά πιθανό. Για το 12% η πιθανότητα είναι μικρή, ενώ το 65,1% απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, η δυνητική στήριξη σε ένα κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται αυξημένη κατά 2,4 μονάδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτογραφία από βιβλιοπωλείο που ανήρτησε ο υπουργός Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Με 16 βουλευτές το κόμμα
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Η ώρα που πληρώνονται οι δικαιούχοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα για προμελετημένο σχέδιο διάλυσης
Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή
Έργα-μαμούθ 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού
Ποια ανοίγουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.