- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ανδρέας Τσούνης για πρόταση συγκυβέρνησης Τσίπρα στη Φώφη Γεννημάτα: «Είναι καθ’ έξιν ψεύτης»
Aκόμα μια διάψευση μετά τους Μανώλη Όθωνα και Παύλο Χρηστίδη
Ανδρέας Τσούνης για πρόταση συγκυβέρνησης Τσίπρα στη Φώφη Γεννημάτα: «Δεν υπήρξε ποτέ»
Ακόμα μία διάψευση προκύπτει από το στενό περιβάλλον της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά σχετικά με όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του «Ιθάκη». Μετά τον Μανώλη Όθωνα, στενό συνεργάτη και διευθυντή του πολιτικού της γραφείου το 2015, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό περί πρότασης συγκυβέρνησης, έρχεται τώρα και η τοποθέτηση του συζύγου της, Ανδρέα Τσούνη.
Ο κ. Όθωνας έχει ξεκαθαρίσει δημόσια ότι ο Αλέξης Τσίπρας «απλώς δεν λέει την αλήθεια». Όπως τονίζει, ήταν παρών στο περίφημο τηλεφώνημα το βράδυ των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015 και «καμία τέτοια συζήτηση δεν έγινε». Υπογραμμίζει ότι ούτε πρόταση συγκυβέρνησης, ούτε αναφορά σε αλλαγή εκλογικού νόμου, ούτε οποιαδήποτε συνεννόηση υπήρξε. Επισημαίνει μάλιστα ότι ακόμη και αν υποθετικά είχε τεθεί τέτοιο ενδεχόμενο, η Φώφη Γεννηματά είχε ξεκάθαρα αποφασίσει πως δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ανδρέας Τσούνης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, κάνει λόγο για συστηματική αλλοίωση της πραγματικότητας από τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καθ’ έξιν ψεύτης. Δεν έγινε ποτέ πρόταση συγκυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, πριν τις εκλογές του 2015 είχε συζητήσει με τη Φώφη Γεννηματά το ενδεχόμενο μιας τέτοιας πρότασης και είχαν καταλήξει ότι δεν επρόκειτο να συμβεί «γιατί ο Τσίπρας φοβόταν το ΠΑΣΟΚ».
«Φοβόταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα απορροφούνταν από το ΠΑΣΟΚ και όχι το αντίστροφο», σημείωσε ο κ. Τσούνης, τονίζοντας ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν ενωτική, πολυσυλλεκτική και ισχυρή πολιτικά, κάτι που, όπως λέει, προβλημάτιζε τον τότε πρωθυπουργό. Παράλληλα εξέφρασε απορία για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να επαναλαμβάνει μια εκδοχή που «δεν υπήρξε ποτέ», με τη λογική ότι «πες πες, κάτι θα μείνει».
Ανάρτηση έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί πρότασης που είχε κάνει στη Φώφη Γεννηματά για συμμετοχή στην κυβέρνηση το 2015.
«Είναι συναισθηματικά δύσκολο για όλους εμάς που ζήσαμε την πορεία της Φώφης Γεννηματά από το 2015 να καλούμαστε σήμερα να επιβεβαιώσουμε την αλήθεια που εκείνη υπερασπίστηκε, όσο ζούσε, με πάθος, καθαρή φωνή και σταθερή πορεία. Επειδή είχα τη μοναδική τύχη να ζήσω από κοντά τον τρόπο πολιτικής σκέψης της, διαβεβαιώνω πως η πορεία, οι αξίες και η ηθική της Φώφης Γεννηματά δεν θα της επέτρεπαν ποτέ, ούτε καν να ανοίξει κουβέντα για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε συγκυβέρνηση που θα περιλάμβανε τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ», σημειώνει ο Παύλος Χρηστίδης.
«Προφανώς, όσα αναφέρονται για εκείνη είναι ψέματα, όπως γνωστοποίησε και στην ανάρτησή του ο Μανώλης Όθωνας» τονίζει, παραπέμποντας στη χθεσινή δήλωση του στενού συνεργάτη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.
Οι τρεις διαψεύσεις από πρόσωπα που βρίσκονταν δίπλα στη Γεννηματά την επίμαχη περίοδο διαμορφώνουν πλέον μία ενιαία εικόνα: σύμφωνα με τους ίδιους, δεν υπήρξε ούτε πρόταση, ούτε καν υπόνοια κυβερνητικής συνεργασίας από τον Αλέξη Τσίπρα προς την τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, αυτό που προκύπτει είναι ότι ο ίδιος απέφευγε ακόμη και το ενδεχόμενο τέτοιας προσέγγισης.