- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ηράκλειο: Το 2027 ξεκινούν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις από το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι
Το έργο αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον χάρτη των αερομεταφορών στην Κρήτη
Το νέο αεροδρόμιο έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του νησιού σε επίπεδο αερομεταφορών και τουρισμού
Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου, στο Καστέλλι, ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον χάρτη των αερομεταφορών στην Κρήτη και που πρόκειται να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σύγχρονους αερολιμένες της Μεσογείου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία προόδου, που έδωσαν στη δημοσιότητα ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, CEO ΤΕΡΝΑ και ο κ. Βαγγέλης Μασούρας, αντιπρόεδρος ΤΕΡΝΑ, οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις προγραμματίζονται για το 2027, σηματοδοτώντας την αρχή της τελικής ευθείας προς τη λειτουργία του, καθώς ήδη η πρόοδος των εργασιών βρίσκεται σε εξαιρετικά προηγμένο στάδιο.
Το έργο αναπτύσσεται από την εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης (ΔΑΗΚ), στην οποία συμμετέχουν το ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 45,9%, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 32,46% και ο ινδικός όμιλος GMR με 21,64%, ενώ την κατασκευή υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση, η πρόοδος των εργασιών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2025 ξεπερνά το 65%, με τις κύριες κατασκευαστικές φάσεις να βαίνουν προς ολοκλήρωση.
Το αεροδρόμιο, που θα εκτείνεται σε 6.030 στρέμματα, αποκτά πλέον σαφή μορφή, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι φέροντες οργανισμοί του Πύργου Ελέγχου, του Αεροσταθμού και της πλειονότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Το νέο αεροδρόμιο έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του νησιού σε επίπεδο αερομεταφορών και τουρισμού, με σύγχρονες υποδομές διεθνούς επιπέδου.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Νίκος Αναστασίου, CEO του ΔΑΗΚ, στόχος είναι το νέο αεροδρόμιο να αποτελέσει ένα αεροπορικό Hub για ολόκληρη την περιοχή με νέες συνεργασίες.
Εκτίμησε δε, ότι η μετάβαση για την εμπορική λειτουργία από το παλαιό αεροδρόμιο θα γίνει απρόσκοπτα και χωρίς να διακοπεί το πτητικό έργο, ενώ κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας αναμένεται να εξυπηρετηθούν περί τα 11 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που θα αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος της τριακονταετίας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά στα 625 εκατ. ευρώ -520 εκατ. ευρώ η αρχική σύμβαση, συν 105 εκατ. από την επέκταση των χώρων του αερολιμένα. Με την Κρήτη να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, το έργο του νέου αεροδρομίου του Καστελλίου αναβαθμίζει ουσιαστικά τις αεροπορικές υποδομές του νησιού.
Με τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις το 2027, το νέο διεθνές αεροδρόμιο αναμένεται να αποτελέσει μια σύγχρονη πύλη εισόδου, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τις μεταφορές, την οικονομία και τον τουρισμό όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της ΝΑ Μεσογείου.