- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Πολυτεχνείο ο Κ. Τασούλας: Υπεύθυνη, λαϊκή και διαρκής διεκδίκηση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, βρέθηκε σήμερα στο Πολυτεχνείο, όπου κατέθεσε στεφάνι ανήμερα της 52ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών.
«Το Πολυτεχνείο είναι η υπεύθυνη, λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, μέσα σε συνθήκες δικτατορίας και αυταρχισμού», ανέφερε στο μήνυμά του ο Κωνσταντίνος Τασούλας και πρόσθεσε:
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφησαν ακόμη και τη ζωή τους γι’ αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντι στο ευαίσθητο πολίτευμα της Δημοκρατίας και αναζητούμε κοινούς τόπους και κοινές αλήθειες, με πίστη σε όσα μας ενώνουν ως κοινωνία και ως έθνος. Η φωνή του Πολυτεχνείου, που ταρακούνησε τη δικτατορία "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" γίνεται σήμερα χρέος για τη δημοκρατική πολιτεία για προκοπή, μόρφωση και στέρεους θεσμούς».
Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Τασούλα
Το Πολυτεχνείο είναι η υπεύθυνη, λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, μέσα σε συνθήκες δικτατορίας και αυταρχισμού. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου σήμερα, 52 χρόνια μετά, είναι η υπεύθυνη, λαϊκή και διαρκής προστασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτισμού. Αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα, αυτό αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία είναι το καλύτερο από τα εφικτά πολιτεύματα, όταν οι πολίτες συμφωνούν στη διαφύλαξή του.
Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφησαν ακόμη και τη ζωή τους γι’ αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντι στο ευαίσθητο πολίτευμα της Δημοκρατίας και αναζητούμε κοινούς τόπους και κοινές αλήθειες, με πίστη σε όσα μας ενώνουν ως κοινωνία και ως έθνος. Η φωνή του Πολυτεχνείου, που ταρακούνησε τη δικτατορία «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» γίνεται σήμερα χρέος για τη δημοκρατική πολιτεία για προκοπή, μόρφωση και στέρεους θεσμούς. Κι όσο εμείς, ως λαός και ηγεσία, είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι σ΄ αυτό το χρέος, τόσο η πατρίδα μας θα πηγαίνει μπροστά δικαιώνοντας το Πολυτεχνείο και διαφυλάσσοντας τη Δημοκρατία από τις κακοτοπιές που την απειλούν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.