Πολιτικη & Οικονομια

Αντώνης Σαμαράς: Η απώλεια της Λένας με έφερε πιο κοντά στους γονείς θυμάτων των Τεμπών

«Η απαγόρευση της εκταφής για τον Πάνο Ρούτσι ήταν μία απόφαση ακύρωσης της πατρότητας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αντώνης Σαμαράς: Η απώλεια της Λένας με έφερε πιο κοντά στους γονείς θυμάτων των Τεμπών

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον ΑΝΤ1, και στη δημοσιογράφο Ιρένα Αργύρη. Σημειώνεται πως πρόκειται για μια συνέντευξη που βιντεοσκοπήθηκε στις 31 Οκτωβρίου, οπότε δεν είχε προκύψει το θέμα με το κλείσιμο των ΕΛΤΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του, Λένας λέγοντας «Ευχαριστώ κι εγώ, και η Γεωργία και ο Κώστας, για αυτό το κύμα συμπαράστασης από τον ελληνικό λαό.»

«Η απώλεια της Λένας, είναι κάτι που με έφερε πιο κοντά στους ανθρώπους αυτούς», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στους γονείς των θυμάτων των Τεμπών.

«Η απαγόρευση της εκταφής για τον Πάνο Ρούτσι ήταν μία απόφαση ακύρωσης της πατρότητας. Δεν έπρεπε να παίξουν με αυτό το θέμα».

Όσον αφορά στην οικονομία ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Όλα ξεκινάνε από το κόστος και βασική αιτία του κόστους για τα πάντα είναι η ενέργεια», είπε και άσκησε κριτική σχετικά με τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης από την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια μίλησε για το ΦΠΑ, το οποίο όπως ανέφερε η κυβέρνηση κρατάει ψηλά, έτσι ώστε να φαίνεται πλεόνασμα.

Έθεσε ως προτεραιότητα τη «δημιουργία μιας παραγωγικής οικονομίας μειωμένου κόστους». «Θα ηθελα να εβλέπα και μια χρηματοδότηση από το κράτος μέσω ενός μεικτού επενδυτικού ταμείου - υπάρχει τέτοια μελετημένη πρόταση - δεν φτάνει μόνο η απορρόφηση των ευρωπαικών πορων» ανέφερε.

Ζήτησε να «επαναδημιουργήσουμε μια ισχυρή βιμηχανία που υπήρχε στην Ελλάδα».

Κείμενο σε εξέλιξη...