- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τασούλα - Δείτε φωτογραφίες
Ανέλαβε επισήμως καθήκοντα - Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, και ανέλαβε επίσημα καθήκοντα πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η νέα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, προκειμένου να επιδώσει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.
Με την τελετή αυτή σηματοδοτήθηκε και επίσημα η έναρξη της θητείας της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας τους, η κ. Γκιλφόιλ εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την ανάληψη των νέων καθηκόντων της και τη χαρά της που επιστρέφει στην Ελλάδα, χώρα με την οποία –όπως ανέφερε– τη συνδέουν προσωπικές εμπειρίες και ακαδημαϊκές αναφορές.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την καλωσόρισε, εκφράζοντας ευχές για μια γόνιμη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.
Αμέσως μετά, η νέα πρέσβης μετέβη στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη, όπως προβλέπει η επίσημη διαδικασία υποβολής αντιγράφου των διαπιστευτηρίων.
Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, αντίστοιχες τελετές πραγματοποιήθηκαν για τις νέες πρέσβεις της Νορβηγίας, Χάρριετ Μπεργκ, και του Καναδά, Σόνια Θίσσεν, οι οποίες ανέλαβαν και εκείνες επισήμως τα καθήκοντά τους στην Ελλάδα.