Πολιτικη & Οικονομια

Χάρης Δούκας για τη 16χρονη που πέθανε στο Γκάζι: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Εντολή του δημάρχου Αθηναίων να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δούκας: Καμία ανοχή σε όσους διπλοπαρκάρουν και κλείνουν ράμπες ΑμεΑ
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Χάρης Δούκας για τη 16χρονη που πέθανε στο Γκάζι: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Ξεκινούν άμεσα οι νόμιμες διαδικασίες για το μπαρ στο Γκάζι όπου κατανάλωσε αλκοόλ η 16χρονη που έχασε τη ζωή της το περασμένο Σάββατο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Σε δήλωσή του ο Χάρης Δουκας υπογράμμισε ότι η προστασία της ασφάλειας των πολιτών –και ιδιαίτερα των νέων παιδιών– είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ σημείωσε πως όλες οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να ανταποκριθούν με τη δέουσα σοβαρότητα.

«Έδωσα εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για το bar που σέρβιρε παρανόμως ποτά σε ανήλικη με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την προσδοκία του ότι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα κινηθούν αποφασιστικά, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες και να αποτραπούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

Η 16χρονη, μαζί με την παρέα της, διασκέδαζε στο κλαμπ της οδού Δεκελέων. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ανήλικη φέρεται να αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, ζητώντας να βγει έξω για να πάρει αέρα. Λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του καταστήματος, η κοπέλα κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο.

Γύρω στη 01:30 με 01:50 τα ξημερώματα, κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η 16χρονη ήταν χωρίς σφυγμό και άμεσα ξεκίνησαν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη διακομιδή της στον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ωστόσο, οι προσπάθειες των γιατρών δεν απέδωσαν και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY