Πολιτικη & Οικονομια

Euro Working Group: «Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά»

Στην Αθήνα Βούτσης και Σκουρλέτης ανεβάζουν τους τόνους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup για το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχει καταθέσει η Ελλάδα στους εταίρους. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές «υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει και σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες για να φτάσουμε σε μια συμφωνημένη και συνολική λίστα μέτρων».

Την ίδια ώρα στην Αθήνα δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ανεβάζουν τους τόνους. Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης , δήλωσε στο γερμανικό Spiegel πως αν δεν υπάρξει ροή κεφαλαίων μέχρι τις 9 Απριλίου, πρώτα θα εξασφαλίσουμε την πληρωμή μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους στο εξωτερικό να υπάρξει μια συμφωνία και κατανόηση για να αποπληρώσουμε τα 450 εκ. στο ΔΝΤ. Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη γερμανική Die Zeit, είπε πως αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, «τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα».

Το Μαξίμου, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Η πορεία των διαπραγματεύσεων, άλλωστε, έχει καλύψει την απόσταση και έχει δημιουργήσει κοινό έδαφος. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευση και σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη σε Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία».