- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης από την Αμοργό: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Mε αφορμή τα θαλάσσια πάρκα
Μητσοτάκης από την Αμοργό: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Ζητήματα περιβάλλοντος, υποδομών, τοπικής οικονομίας και υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμοργού υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Επίτροπος Αλιείας και Ωκεανών της ΕΕ Κώστας Καδής, υπουργοί, βουλευτές Κυκλάδων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τη σημασία της δράσης «Αμοργόραμα» για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι αποτελεί πρότυπο συνεργασίας πολιτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και κράτους. Συνέδεσε μάλιστα την πρωτοβουλία με τα σχέδια για δύο μεγάλα θαλάσσια πάρκα, στο Νότιο Ιόνιο και τις Νότιες Κυκλάδες, με ανατολικό όριο την Αμοργό, την Κίναρο και τα Λέβιθα. «Πρόκειται για άσκηση κυριαρχίας αλλά και για δράση που τοποθετεί τη χώρα μας στην πρώτη γραμμή της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος», σημείωσε.
Αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα πολεοδομικού σχεδιασμού, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η λελογισμένη επέκταση οικισμών και ο περιορισμός της εκτός σχεδίου δόμησης. Για την υγεία, έκανε λόγο για αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αμοργού με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ δεσμεύτηκε για στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και για επανεξέταση των πρωτοκόλλων αεροδιακομιδών. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ενεργειακές διασυνδέσεις, σε ανανέωση πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% από το 2026 και πλήρη απαλλαγή από το 2027 για τους κατοίκους του νησιού.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος χαρακτήρισε το «Αμοργόραμα» εμβληματική πρωτοβουλία που γεννήθηκε από την τοπική κοινωνία και αγκαλιάστηκε από την κυβέρνηση. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη, σημειώνοντας ότι η παρουσία του στο νησί αποτελεί πράξη ενίσχυσης της νησιωτικότητας.
Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι η δράση του «Αμοργοράματος» μπορεί να δώσει διεθνή προβολή στην Αμοργό, συγκρίσιμη με εκείνη που είχε προσφέρει στο παρελθόν η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε από τα έδρανα
Mε φόντο τις υποκλοπές, τις διαρροές από την Επιτροπή Θεσμών
Σε λίγη ώρα η παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη
Οι 19 συλληφθέντες του Στολίσκου για τη Γάζα επιστρέφουν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα
Μια διαφορετική συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου
Απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων προκαλεί αντιδράσεις - Ο Δήμος ζητά προστασία του ιστορικού κινηματογράφου
Ιδιαίτερη αναφορά στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, το οποίο παρουσιάζει αύξηση χρήσης κατά 30%
Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Στη συζήτηση παρενέβη και ο Σπύρος Μπιμπίλας ζητώντας διευκρινίσεις για τις αναφορές του βουλευτή της ΝΔ
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2027
Τι ισχύει με καταστήματα, Δημόσιο και σχολεία
Βαριές καμπάνες σε γνωστές εταιρείες για υπέρβαση του επιτρεπόμενου κέρδους σε καφέ, δημητριακά και χυμούς
«Ποτέ ξανά», ήταν το μήνυμα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενημερώθηκε για το έργο του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου 200 παιδιά λαμβάνουν καθημερινά θεραπείες
Πώς αλλάζει τις καθημερινές αγορές
Κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του Καποδίστρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Η Άννα Καφέτση σφράγισε τη σκηνή της σύγχρονης τέχνης», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού
Πότε θα γίνουν οι πληρωμές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης
Το 2025 ως χρονιά-ορόσημο για τη μετεξέλιξη της εταιρίας σε έναν ισχυρό διεθνή ενεργειακό όμιλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.