- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης από την Αμοργό: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Mε αφορμή τα θαλάσσια πάρκα
Μητσοτάκης από την Αμοργό: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Ζητήματα περιβάλλοντος, υποδομών, τοπικής οικονομίας και υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμοργού υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Επίτροπος Αλιείας και Ωκεανών της ΕΕ Κώστας Καδής, υπουργοί, βουλευτές Κυκλάδων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τη σημασία της δράσης «Αμοργόραμα» για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι αποτελεί πρότυπο συνεργασίας πολιτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και κράτους. Συνέδεσε μάλιστα την πρωτοβουλία με τα σχέδια για δύο μεγάλα θαλάσσια πάρκα, στο Νότιο Ιόνιο και τις Νότιες Κυκλάδες, με ανατολικό όριο την Αμοργό, την Κίναρο και τα Λέβιθα. «Πρόκειται για άσκηση κυριαρχίας αλλά και για δράση που τοποθετεί τη χώρα μας στην πρώτη γραμμή της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος», σημείωσε.
Αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα πολεοδομικού σχεδιασμού, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η λελογισμένη επέκταση οικισμών και ο περιορισμός της εκτός σχεδίου δόμησης. Για την υγεία, έκανε λόγο για αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αμοργού με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ δεσμεύτηκε για στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και για επανεξέταση των πρωτοκόλλων αεροδιακομιδών. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ενεργειακές διασυνδέσεις, σε ανανέωση πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% από το 2026 και πλήρη απαλλαγή από το 2027 για τους κατοίκους του νησιού.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος χαρακτήρισε το «Αμοργόραμα» εμβληματική πρωτοβουλία που γεννήθηκε από την τοπική κοινωνία και αγκαλιάστηκε από την κυβέρνηση. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη, σημειώνοντας ότι η παρουσία του στο νησί αποτελεί πράξη ενίσχυσης της νησιωτικότητας.
Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι η δράση του «Αμοργοράματος» μπορεί να δώσει διεθνή προβολή στην Αμοργό, συγκρίσιμη με εκείνη που είχε προσφέρει στο παρελθόν η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της αίθουσας του δικαστηρίου στη Λάρισα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.