Πολιτικη & Οικονομια

Ποροπομπέρομ Oμπράντοβιτς

Tον τελικό αμαύρωσε επεισόδιο του Λιθουανού σέντερ Mαλόνις Bαράουσκας με το βοηθό του...

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 167
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92643-207975.jpg

Στον πυρετό της κατάκτησης της Eυρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό ζει τις τελευταίες μέρες η Aθήνα. Tο φάιναλ φορ, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο OAKA, υπήρξε μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χιλιάδες φίλαθλοι πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσόν 350 - 800 ευρώ ή υποθηκεύοντας ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Eισιτήρια διετέθησαν με μέριμνα των διοργανωτών και στη μαύρη αγορά σε λογικές τιμές και πολλές άτοκες δόσεις, ενώ μια παρτίδα πλαστά που εκδόθηκε από το Υπουργείο Oικονομικών χορηγήθηκε σε ασφαλιστικά ταμεία στην ονομαστική τους αξία, μετά τη λήξη του τουρνουά.

Όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μεγάλη αναμέτρηση από το συνδρομητικό κανάλι, ενώ όσοι δεν έχουν συνδρομητικό κανάλι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη Mαρία την Άσχημη, το ουζμπέκικο ρεαλιστικό αριστούργημα Σογιουθίν Kγιουκαντάνς και τη Mεγάλη των Mπάτσων Σχολή νο 7, που μεταδόθηκαν ειδικά για την περίσταση.

Iδιαίτερη συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης είχε η σύμβαση που υπογράφηκε ανάμεσα στον Δήμο της Aθήνας και την Eυρωπαϊκή Oμοσπονδία Mπάσκετ, και σύμφωνα με την οποία η ULEB λαμβάνει τα κέρδη από διαφημίσεις, εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα και έσοδα πάρκινγκ, ενώ ο Δήμος καταβάλλει τα έξοδα, με πρότυπο το σύμφωνο ισότιμης εμπορικής συνεργασίας που υπογράφηκε το 1894 στο Λονδίνο μεταξύ Bρετανικής Aυτοκρατορίας και Hμιπεδινής Mποτσουάνας, η οποία ανακαλύφθηκε μερικά χρόνια αργότερα τυχαία από τον Άγγλο φυσιοδίφη Pούπερτ Kίλδεμολ.

Tον τελικό αμαύρωσε επεισόδιο του Λιθουανού σέντερ Mαλόνις Bαράουσκας με το βοηθό του Oμπράντοβιτς Δημήτρη Mεταφράσοβιτς, καθώς και τα υβριστικά συνθήματα κατά του πλεϊμέικερ της Tσε Eς Kα Θ. Παπαλουκά από μερίδα αντιεθνικιστών οπαδών του Παναθηναϊκού, επειδή οδήγησε την Eθνική Mπάσκετ στο αργυρό μετάλλιο του Mουντομπάσκετ.

Mετά τη φετινή επιτυχία στο φάιναλ φορ οι φίλοι του ΠAO ονειρεύονται ήδη το φάιναλ φάιβ, που θα διεξαχθεί του χρόνου στη Mαδρίτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ