- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιστορική συνάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’ στο Βατικανό
Στο επίκεντρο ο ρόλος της Χριστιανοδημοκρατίας ως θεμέλιου λίθου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος
Η συνάντηση αυτή ενισχύει τους διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στους πολιτικούς θεσμούς της Ευρώπης και στην Καθολική Εκκλησία
Από τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Λέων ΙΔ έγινε δεκτός στο Βατικανό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο πλαίσιο ειδικής αποστολής που διοργανώθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση αυτής της εξαιρετικά σπάνιας επίσκεψης ανήκει από κοινού στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Πρόεδρο της Επιτροπής του ΕΛΚ για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο και στον Πρόεδρο του ΕΛΚ Manfred Weber, η οποία έτυχε θερμής αποδοχής από την Αγία Έδρα.
Ο κ. Μεϊμαράκης, στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην επικείμενη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Ποντίφικα στη Νίκαια της Τουρκίας, η οποία όπως επισήμανε «αποτελεί ένα οικουμενικό σύμβολο ενότητας, συμφιλίωσης και ελπίδας σε έναν τόσο φορτισμένο τόπο όπως η Νίκαια, που αναδεικνύει τη θρησκευτική διπλωματία ενάντια στη σύγκρουση πολιτισμών και λειτουργεί ως αντίβαρο στον φανατισμό και στον θρησκευτικό ανταγωνισμό».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή των μελών του Προεδρείου του ΕΛΚ.
Στο πλαίσιο αυτής, συζητήθηκαν ζητήματα παγκόσμιου και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως η ειρήνη, η μετανάστευση, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ανάγκη προώθησης το διαθρησκευτικού διαλόγου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ρόλο της Χριστιανοδημοκρατίας ως θεμέλιου λίθου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, στο πλαίσιο του κοινού αγώνα για έναν κόσμο με περισσότερη ειρήνη, αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και σεβασμό στον άνθρωπο.
Η συνάντηση αυτή ενισχύει τους διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στους πολιτικούς θεσμούς της Ευρώπης και στην Καθολική Εκκλησία και αποτυπώνει την κοινή τους βούληση για την ανάδειξη κοινών αρχών και αξιών.
Στη συνέχεια, τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν και με τον Καρδινάλιο Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας Pietro Parolin, ο οποίος συμβολικά ασκεί καθήκοντα Πρωθυπουργού, με την συζήτησή τους να εστιάζει σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνούς επικαιρότητας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή
Έργα-μαμούθ 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού
Ποια ανοίγουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής
Ο υπουργός Ανάπτυξης στο εργοστάσιο του Ομίλου Cenergy Holdings στο Σουσάκι Κορινθίας
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα Ροβιές - Ήλια στην Εύβοια
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της ΚΟ
Πόσοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Το «αντίο» του πρωθυπουργού στην ηθοποιό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.