- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυγενάκης για Κασσελάκη: Η χώρα δεν χρειάζεται «TikTok politics», η συνέχεια στα δικαστήρια
Ο πρώην υπουργός δημοσιοποίησε το Ε9 που αποδεικνύει την πώληση του ακινήτου στο Ηράκλειο
Αυγενάκης για Κασσελάκη: Η χώρα δεν χρειάζεται «TikTok politics», η συνέχεια στα δικαστήρια
Με δημόσια ανάρτησή του, ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε στη δημοσιοποίηση τροποποιητικής δήλωσης Ε9 με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2023, απαντώντας στις αιχμές που διατύπωσε εναντίον του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Η τροποποιητική δήλωση αφορά την απαλοιφή ακινήτου που διατηρούσε ο πρώην υπουργός στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης και το οποίο –όπως ο ίδιος αναφέρει– είχε ήδη πωληθεί έναντι 580.000 ευρώ.
Ο κ. Αυγενάκης εξηγεί πως η πώληση του ακινήτου πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από την κατάθεση της δήλωσης Πόθεν Έσχες, με σκοπό την κάλυψη οικονομικών του υποχρεώσεων. Εξαιτίας αυτής της χρονικής εγγύτητας, δεν είχαν ακόμα ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες καταχώρισης της αγοραπωλησίας στο Κτηματολόγιο κατά την περίοδο υποβολής της δήλωσης. Αυτός ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, και ο λόγος για τον οποίο το ακίνητο εμφανιζόταν προσωρινά στο περιουσιολόγιό του.
Η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη
Ο κ. @skasselakis αποφάσισε χθες να παίξει για άλλη μια φορά το ρόλο του «influencer» αντί του πολιτικού αρχηγού. Με έναν καφέ στο χέρι πήγε μια βόλτα στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, έστησε κάμερα, ανέβασε βίντεο στο TikTok και ισχυρίστηκε ότι «κατέθεσε» αναφορά για το πόθεν έσχες μου. Μίλησε για ποσά που κατέχω ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς κανένα στοιχείο.
Και φυσικά, δεν έλειψαν και τα «πρόθυμα χειροκροτήματα» από γνωστό μέσο που αναπαράγει χωρίς έλεγχο κάθε του αφήγημα, επιβεβαιώνοντας ότι το θέατρο χρειάζεται και κομπάρσους!
Η αλήθεια είναι διαφορετική και αποδεικνύεται: Σήμερα δημοσιοποιώ την Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9 – 2024), όπου φαίνεται ξεκάθαρα η πώληση ακινήτου και η διαγραφή του, όπως ακριβώς προβλέπει η φορολογική νομοθεσία. Τίποτε κρυφό, όλα νόμιμα και διαφανή.
Η σύγκριση δεν αφήνει αμφιβολίες:
– Εγώ μιλάω με αποδείξεις και υπευθυνότητα.
– Εκείνος με βίντεο, παραστάσεις και «πρόθυμα χειροκροτήματα».
Η χώρα δεν χρειάζεται «TikTok politics». Χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση, προτάσεις και υπευθυνότητα.
Όποιος νομίζει ότι η πολιτική είναι θέατρο για likes, ας συνεχίσει το σόου του. Εγώ θα συνεχίσω να μιλώ με καθαρά στοιχεία και υπεύθυνη πολιτική στάση και συμπεριφορά.
Η παραφιλολογία τελειώνει εδώ. Και κάθε φορά που κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο του εντυπωσιασμού, κάνουν πιο φανερή τη δική τους αδυναμία.
Η συνέχεια πλέον στις δικαστικές αίθουσες.
Ο κ. @skasselakis αποφάσισε χθες να παίξει για άλλη μια φορά το ρόλο του «influencer» αντί του πολιτικού αρχηγού. Με έναν καφέ στο χέρι πήγε μια βόλτα στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, έστησε κάμερα, ανέβασε βίντεο στο TikTok και ισχυρίστηκε ότι «κατέθεσε» αναφορά για το πόθεν έσχες… pic.twitter.com/PRxkMC43k3
— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) October 1, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της αίθουσας του δικαστηρίου στη Λάρισα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.