- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ – Κρίσιμα ευρήματα για κόμματα και κοινωνία
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένος στην έκτη θέση
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ – Κρίσιμα ευρήματα για κόμματα και κοινωνία
Σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ενισχυμένη σε σχέση με τις ευρωεκλογές, καταγράφοντας προβάδισμα 14,6 ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ. Το κυβερνών κόμμα διατηρεί την κυριαρχία του στον πολιτικό χάρτη, ενώ η εικόνα της αντιπολίτευσης παραμένει πολυκερματισμένη.
Η δημοσκόπηση καταγράφει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό με 25%. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται με 7% οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κυριάκος Βελόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης. Αν και η Κωνσταντοπούλου διατηρεί υψηλή δημοφιλία, το κόμμα της εμφανίζει πτώση κατά 2,1 μονάδες και περιορίζεται στην τέταρτη θέση. Αντίθετα, η Ελληνική Λύση παρουσιάζει σημαντική άνοδο 2,5 μονάδων, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένος στην έκτη θέση, με ποσοστό 6,2% στην εκτίμηση ψήφου, παρότι σημειώνει οριακή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Το ΚΚΕ καταγράφει απώλειες 2 μονάδων, ενώ το ΜέΡΑ25 κινείται στο 4,2%, με ανοδική πορεία. Η «Φωνή Λογικής» συγκεντρώνει 4,1%, αυξημένη κατά 1,3 μονάδες από τον Ιούνιο.
Σε ό,τι αφορά την κοινωνική διάσταση, το 70% των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, με την ακρίβεια να αναδεικνύεται στο κυρίαρχο πρόβλημα. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ έχουν περιορισμένη απήχηση, αφού μόλις το 18% τα αξιολογεί θετικά. Ωστόσο, το 37% δηλώνει ότι επιθυμεί πολιτική σταθερότητα, στοιχείο που συνδέεται με την ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.
Στο ερώτημα για ενδεχόμενο νέου κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα, το 10% των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι «πολύ πιθανό» να το στηρίξει και το 11% «αρκετά πιθανό». Το ενδιαφέρον αυτό εκφράζεται κυρίως από όσους αυτοτοποθετούνται στην Κεντροαριστερά και την Αριστερά (39% και 37% αντίστοιχα), ενώ περιορίζεται στο 19% για το Κέντρο και στο 10% για την Κεντροδεξιά.
Ιδιαίτερη σημασία έχει και η διεθνής ατζέντα: περίπου το 75% των πολιτών υποστηρίζει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, ενώ περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν υπεύθυνες για τη βία στη Γάζα τόσο την κυβέρνηση Νετανιάχου όσο και τη Χαμάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.