- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ζαχαράκη για Πανελλήνιες: Από το 2029 θα μετράνε οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου
Το Υπ. Παιδείας εξετάζει το πώς θα διαμορφωθεί το Εθνικό Απολυτήριο
Η Σοφία Ζαχαράκη για το νέο Λύκειο και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και το νέο Λύκειο που διαμορφώνεται μέσα από τη καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου που προωθεί η κυβέρνηση, μίλησε σήμερα (18.9) στον Alpha η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει το πώς θα διαμορφώνεται ο τελικός βαθμός του Εθνικού Απολυτηρίου. Η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι από το 2029 θα μετράνε οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη αλλαγή δεν σημαίνει και κατάργηση των Πανελληνίων.
«Το λύκειο έχει γίνει ένας προθάλαμος των Πανελληνίων και έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ερώτημα: Δεν τα πάμε καλά εκείνες τις τρεις ώρες, είναι δίκαιο παρά την υπέρμετρη προσπάθεια να καταδικαστεί αυτή η μεγάλη στιγμή για το παιδί;», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη.
Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην ATHENS VOICE, η Σοφία Ζαχαράκη είχε ερωτηθεί για το τέλος των Πανελληνίων Εξετάσεων: «Βρισκόμαστε στην αρχή του δρόμου. Αυτό που συζητάμε –και το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ– είναι να προχωρήσουμε συντεταγμένα, με επιστημονική τεκμηρίωση και πολιτική συναίνεση σε μια μεγάλη και αναγκαία αναβάθμιση του εκπαιδευτικού ρόλου του Λυκείου. Επειδή όμως κατανοώ το ενδιαφέρον και την αγωνία που προκαλεί σε οικογένειες και παιδιά η συζήτηση αυτή, οφείλω να πω ότι η όποια αλλαγή δεν αφορά τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο λύκειο. Επιδίωξή μας είναι να ολοκληρωθεί η απαιτητική και ευαίσθητη διαβούλευση και προετοιμασία σε χρόνο που θα επιτρέψει το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από το 2029-2030.
» Οι αλλαγές στην εκπαίδευση απαιτούν διαδικασίες προσεκτικές και σημαντικό χρόνο προσαρμογής για τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Η ουσία είναι ότι οφείλουμε να αλλάξουμε εκ βάθρων την αντίληψη για το λύκειο. Να πάψει να λειτουργεί ως αναγκαίο κακό για την είσοδο στο πανεπιστήμιο, να γίνει ένα σχολείο που καλλιεργεί γνώση, δεξιότητες και αξίες, με την αναβάπτιση του απολυτηρίου ως αποτύπωμα μιας συνολικής εκπαιδευτικής διαδρομής. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και σχεδιάζουμε ακόμη περισσότερα, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν φτάσει η ώρα για το Εθνικό Απολυτήριο. Ήδη παρέχουμε και ενισχύουμε τη δυνατότητα απόκτησης Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας ή του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής, το οποίο θα περιλαμβάνει και το κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη → Σοφία Ζαχαράκη: Το πρώτο της κουδούνι ως υπουργού Παιδείας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.