- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Όσο είμαι υπουργός Υγείας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό το φακελάκι
«Το φακελάκι δεν έχει θέση στο ΕΣΥ. Το πολεμάω, το αποστρέφομαι, το σιχαίνομαι», σημείωσε ο υπουργός
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη σύλληψη με φακελάκι του διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου
Για το φακελάκι που ζήτησε ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου μίλησε σήμερα (10.9) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι στο ΕΣΥ δεν θα ανεχθεί το φακελάκι.
«Έχω φτιάξει πλατφόρμα για να μπορούν οι ασθενείς να καταθέτουν αυτομάτως την καταγγελία τους αν κάποιος τους ζήτησε φακελάκι και δηλώνω ότι όσο είμαι υπουργός Υγείας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία τέτοια περίπτωση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η διοίκηση του Ιπποκρατείου αμέσως έθεσε τον γιατρό σε αναστολή καθηκόντων. «Αυτό είναι διοικητικό μέτρο, αν είναι ένοχος ή αθώος θα το κρίνει το δικαστήριο» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και αναφέρθηκε και στη δική του ανάρτηση όπου ουσιαστικά γνωστοποιούσε την απόφαση του νοσοκομείου.
«Το φακελάκι δεν έχει θέση στο ΕΣΥ. Το πολεμάω, το αποστρέφομαι, το σιχαίνομαι. Το φακελάκι σημαίνει ότι αποσπάς χρήματα από τον κόσμο εκβιαστικά για μια υπηρεσία που το ΕΣΥ παρέχει δωρεάν. Και αυτό δεν το θέλω καθόλου», συνέχισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Στην κουβέντα των γιατρών ότι "τα λεφτά που παίρνουμε είναι λίγα", τους έχω δώσει το δικαίωμα να ασκούν παράλληλα ιδιωτικό έργο ώστε αν θέλει ο συγκεκριμένος γιατρός να βγάλει παραπάνω λεφτά, να πάει το απόγευμα να χειρουργεί σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και να λαμβάνει παραπάνω λεφτά νόμιμα, φορολογημένα».
Ο Α. Γεωργιάδης για την κατάσταση του ΕΣΥ σήμερα
Σε ερώτηση για το αν «όλα πηγαίνουν ρολόι» στο ΕΣΥ ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με 127 νοσοκομεία, 368 κέντρα υγείας και 1500 περιφερειακά ιατρεία που διαχειρίζονται 85.000 περιστατικά την ημέρα, δηλαδή 25 εκατομμύρια το χρόνο, δεν είμαι ανόητος να πιστεύω ότι «όλα πηγαίνουν ρολόι» και κανένας δεν ταλαιπωρείται πουθενά. Αυτό όμως που πιστεύω είναι ότι η πρόοδος του συστήματος είναι εμφανής».
Όπως ανέφερε, αν πριν από 10 χρόνια στα 85.000 περιστατικά ταλαιπωρούνταν τα 15.000 περιστατικά την ημέρα, τώρα ταλαιπωρούνται 5.000 και αν συνεχίσουμε έτσι, θα ταλαιπωρούνται 1.000. «Πάντα, δυστυχώς, κάποιος θα ταλαιπωρηθεί. Πρέπει να μάθουμε να υπερασπιζόμαστε το ΕΣΥ. Εγώ δεν λέω να υπερασπιζόμαστε το ΕΣΥ για να κρύβουμε τα προβλήματα. Πρώτος εγώ πηγαίνω on camera στα νοσοκομεία και μιλάω για τα προβλήματα. Είναι άλλο να μιλάμε για τα προβλήματα του ΕΣΥ, τα οποία θέλουμε να λύσουμε και άλλο όλη μέρα να πριονίζουμε την εμπιστοσύνη μας στο σύστημα. Το σύστημα δουλεύει και έχουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα στην Ευρώπη», κατέληξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην εκδήλωση για το βιβλίο των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη
Σε εγρήγορση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενόψει της θερινής περιόδου
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Με αφορμή ανάρτηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα
Το νέο σύστημα ενώνει Κτηματολόγιο, Ε9 και ΔΕΔΔΗΕ για ελέγχους και δικαιότερες επιβαρύνσεις
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο
Σε εξέλιξη επαφές Αθήνας-Βρυξελλών για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την Eυρωπαϊκή Εισαγγελία
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η ισχυρότερη παρουσία καταγράφεται στα δεξαμενόπλοια και στα bulk carriers
Νέο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο πλαίσιο που ενσωματώνει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Το 44% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 45% διαφωνεί
Ποιοι δικαιούχοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επιβάρυνσης»
«Η ιστορία ξαναγράφεται από την ίδια την κοινωνία»
Ο εκδότης της «Μεταρρύθμισης» χαρακτηρίζει προσχηματικό το επιχείρημα περί ορίου θητειών
Δεν είναι ακραίο το νομικό μας σύστημα να τζογάρει ζωές δίνοντας ευκαιρίες σε αδίστακτους εγκληματίες;
«Νέα κόμματα με πρωτοεμφανιζόμενους ή επανεμφανιζόμενους πρωταγωνιστές που φορούν άλλο προσωπείο»
Με αφορμή την αποκάλυψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που είχε προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό τη φορολόγηση των εφοπλιστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.