- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιλένα Αποστολάκη: Τα τρία οδυνηρά συμπεράσματα του φετινού καλοκαιριού
ΟΠΕΚΕΠΕ, πυρκαγιές και ακριβές διακοπές στιγμάτισαν τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, αναφέρει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Η Μιλένα Αποστολάκη, σε συνέντευξή της στο OPEN, αναφέρθηκε στα τρία συμπεράσματα του φετινού καλοκαιριού
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, σε συνέντευξή της στο OPEN αναφέρθηκε στα τρία «οδυνηρά» όπως τα χαρακτήρισε συμπεράσματα του φετινού καλοκαιριού, αναφερόμενη στην κοινωνική πίεση που βιώνουν οι πολίτες, τις καταστροφικές πυρκαγιές και τον «εξωθεσμικό κατήφορο» της κυβέρνησης.
Η κ. Αποστολάκη επισήμανε ότι ένας στους δύο Έλληνες δεν κατάφερε να πάει διακοπές, γεγονός που αναδεικνύει την επιβάρυνση του οικογενειακού εισοδήματος. «Είναι πιο φθηνό να ταξιδέψει κανείς από την Αγγλία στην Ολλανδία, παρά από την Ίο στη Νάξο», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το αυξημένο κόστος μετακίνησης και διαμονής.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν καεί 4,3 εκατομμύρια στρέμματα, αριθμός που αποτελεί «θλιβερό ρεκόρ». Παρά τα μεγάλα ποσά που διατίθενται για εναέρια μέσα, όπως υπογράμμισε, «λείπει οποιαδήποτε αξιολόγηση αποδοτικότητας, δεν υπάρχει ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης κρίσεων σε πραγματικό χρόνο, ούτε χαρτογράφηση των ζωνών μίξης οικισμών, βιομηχανιών και δασών». Παράλληλα, απουσιάζουν ολοκληρωμένα σχέδια εκκένωσης, ενώ οι πόροι εξακολουθούν να κατευθύνονται σε ποσοστό 80% στην καταστολή και μόλις 20% στην πρόληψη. «Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται το καλοκαίρι, αλλά το χειμώνα», είπε.
Τέλος, αναφέρθηκε στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «μεθόδευση», καθώς απαγόρευσε στους βουλευτές του να ψηφίσουν για τη διερεύνηση των ευθυνών των κ. Βορίδη και Αυγενάκη. «Αυτός ο εξωθεσμικός κατήφορος μας έκανε πρωτοσέλιδο στο POLITICO και σε άλλα έγκυρα διεθνή μέσα», τόνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tόνισε ότι δεν πιστεύει στις λογικές εσωτερικού διχασμού
Ταχύτερες συντάξεις, εξάλειψη γραφειοκρατίας και άμεση πρόσβαση στο ασφαλιστικό ιστορικό
«Οι σκοποί και οι αρχές του Χάρτη βρίσκονται υπό βαθιά πίεση», τόνισε ο Γκουτέρες
Μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν καθαριστεί και βαφτεί όλοι οι σταθμοί
Σφοδρή κριτική για τη στάση του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο 2019-2023
Δύο νέες εγκύκλιοι για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη
Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου
H δέσμευση της εταιρίας για την επόμενη ημέρα
Ο πρωθυπουργός μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία από την πρόσφατη νοσηλεία της συζύγου του στον «Ευαγγελισμό»
Τι αναφέρει το policy paper του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Η είσοδος δύο νέων κομμάτων αλλάζει τις ισορροπίες στην αντιπολίτευση και πιέζει το ΠΑΣΟΚ
Περιοδεία στο νησί της Κρήτης πραγματοποιεί η υπουργός Πολιτισμού
Το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο αυτής της νέας πολιτικής επανεμφάνισης δεν είναι τελικά όσα λέγονται, αλλά όσα αποφεύγονται επιμελώς
Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με την Φιλανδή ομόλογό του
Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς εκτίμησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αρχικά να χτίσει πάνω στην Αριστερά
Στο «Attica Green Expo 2026» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει πως ως άλλος Σαούλ είδε το φως οδηγημένος από την ίδια την κοινωνία
Τι είδαμε στην ιδρυτική εκδήλωση με φόντο την Ακρόπολη: Το ακροατήριο κι ένα ακρωνύμιο που έπιασε τους περισσότερους απροετοίμαστους
Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το νέο κόμμα
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν εντός της ημέρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.