Πολιτικη & Οικονομια

Δόμνα Μιχαηλίδου: Είναι δύσκολο για μια γυναίκα σήμερα να κάνει αυτό που θέλει και να είναι ταυτόχρονα και μητέρα

«Νομίζω πως το μοιραζόμαστε όλες οι εργαζόμενες μητέρες και θα πω και όλες οι μητέρες»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 Δόμνα Μιχαηλίδου: Μίλησε για τη μητρότητα και για το πόσο δύσκολο είναι για τη γυναίκα σήμερα να κάνει επαγγελματικά  αυτό που θέλει και να είναι παράλληλα και μητέρα

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι παρέα» στον ΑΝΤ1 έδωσε σήμερα (22.07) συνέντευξη η Δόμνα Μιχαηλίδου όπου μίλησε για τη δυσπιστία που δέχθηκε, τόσο από δημοσιογράφους όσο και από συναδέλφους της, όταν ανέλαβε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ούσα έξι μηνών εγκυμονούσα.

«Είναι δύσκολο για μια γυναίκα σήμερα να κάνει αυτό που θέλει και να είναι ταυτόχρονα και μητέρα», είπε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αυτό δεν είναι κάτι που λέω εγώ, είναι κάτι το οποίο νομίζω πως μοιραζόμαστε όλες οι εργαζόμενες μητέρες και θα πω και όλες οι μητέρες. Γιατί πολλές μπορεί να μην είναι εργαζόμενες ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η δυσκολία», πρόσθεσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Κανένας από τους δημοσιογράφους που με πήρε, μετά από τον ανασχηματισμό, δεν ήταν κακοπροαίρετος και κανένας δεν έλεγε πως “αυτή θα είναι κακή στη δουλειά της”. Κανένας, όμως, δεν σκέφτηκε ότι μια γυναίκα, η οποία ήταν τότε 6 μηνών έγκυος, θα κάνει τη δουλειά αυτή. Το θέμα για κάθε μια από μας είναι να έχει την επιλογή του πότε θέλει να γυρίσει στη δουλειά της», είπε στη συνέχεια.

«Είχα και ανθρώπους που μου έλεγαν, “κάτσε τώρα, κάνε το παιδάκι σου και μετά θα δούμε, μετά θα δεις και συ”. Αισθάνθηκα μια αγανάκτηση γι’ αυτό, είπα “ρε παιδί μου, ακόμα εδώ είμαστε;”. Ακόμα και προοδευτικοί συνάδελφοι μου να μου λένε “κάνε πρώτα το παιδάκι σου και μετά βλέπουμε;”. Ακόμα, το 2025;», αναρωτήθηκε, εν συνεχεία, η Δόμνα Μιχαηλίδου.