- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: Κάνει τσάρκες στο εξωτερικό με μισθό βουλευτή
Για υποκρισία κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με τα πρακτικά του 2015
Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: Κάνει τσάρκες στο εξωτερικό με μισθό βουλευτή
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σήμερα (15.07) στην ΕΡΤ. Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «γελοιοποίηση των θεσμών», ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία προσωπική κριτική στον πρώην πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «δεξιοτέχνη της πολιτικής κωλοτούμπας».
Αναφορικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την Εξεταστική Επιτροπή για να αποφύγει την προανακριτική και να συγκαλύψει ποινικές ευθύνες. Όπως ανέφερε, «έχει διαβιβαστεί ποινική δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, με στοιχεία για αξιόποινες πράξεις και εμπλοκή πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών στελεχών».
Κατονόμασε τους Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη ως πολιτικά πρόσωπα που «προστατεύει» η κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Ο Βορίδης, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, είπε ‘θα σας πάρω όλους μαζί μου’ και ο Μητσοτάκης του έδωσε σωσίβιο σωτηρίας». Επισήμανε επίσης πως το κύκλωμα αλλοίωσης στοιχείων και χορήγησης παράνομων επιδοτήσεων «δεν θα μπορούσε να λειτουργεί χωρίς τη σύμπραξη της ΑΑΔΕ».
Επίθεση σε Τσίπρα: Κάνει τσάρκες στο εξωτερικό με μισθό βουλευτή
Σε προσωπικό τόνο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε στις κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι αποκρύπτει τα πρακτικά του 2015: «Τα έχει και τα κρύβει 10 χρόνια. Τώρα δήθεν τα ζητάει σε συνεννόηση με τον Τασούλα. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό».
Πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας «παραβίασε τη λαϊκή εντολή, κυβέρνησε με καταστολή και μνημόνια, εγκατέλειψε τη Βουλή και το κόμμα του. Τώρα, απλώς κάνει τσάρκες στο εξωτερικό με μισθό βουλευτή».
Το μεταναστευτικό και η Τουρκία
Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση για τη μεταναστευτική της πολιτική, χαρακτηρίζοντας την τροπολογία για τρίμηνη αναστολή ασύλου «ακραία παραβίαση του κράτους δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Χαρακτήρισε τον υπουργό Θάνο Πλεύρη «ακραία ρατσιστικό πρόσωπο» και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «πολιτικά υπεύθυνο για τη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους».
Απαντώντας στη ρητορική της κυβέρνησης περί μεταναστών που δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες, επισήμανε ότι το 30% προέρχεται από το Σουδάν, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, ενώ όλοι επαναπροωθούνται «χωρίς καμία εξαίρεση».
Επιπλέον, κατήγγειλε τη «διακομματική συναίνεση» στις συμφωνίες με την Τουρκία: «Και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας πλήρωναν τον Ερντογάν για να διαχειρίζεται ανθρώπους σαν αντικείμενα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ιστορία έχει αφήσει πίσω της «βαριά προειδοποίηση»
«Έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα για τα μέτρα - Εκλογές την άνοιξη του 2027»
Η παρουσία της πυροβολαρχίας στην Κάρπαθο είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Τι είπε για τις φωτιές και την πρόωρη αποπληρωμή χρέους
«Για να χτυπήσει πολιτικά εμένα, ανακάτεψε την σύζυγό μου»
Ο δικηγόρος κατηγορεί τον υπουργό για διασπορά «fake news»
Τι θα γίνει με τις μονάδες αποθήκευσης
Θα καταβληθούν συνολικά 2.48 δισ. ευρώ σε 4.325.802 δικαιούχους
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.