- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρεμιέρα σήμερα για τις Θερινές Εκπτώσεις 2025 - Η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Θερινές εκπτώσεις 2025: Από σήμερα - Πόσο θα διαρκέσουν και τι θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις προσφορές
Πρεμιέρα κάνουν σήμερα Δευτέρα (14.7) οι θερινές εκπτώσεις 2025 στα καταστήματα και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα «προσφορών» που δεν υπήρξαν ποτέ.
Οι θερινές εκπτώσεις 2025 θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 30 Αυγούστου.
Θερινές εκπτώσεις 2025: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής πρέπει να αναγράφεται ρητά η προγενέστερη τιμή (αναφέρεται συχνά και ως τιμή αναφοράς) βάσει της οποίας εφαρμόζεται η έκπτωση. Η προγενέστερη τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος στο κάθε προϊόν του κατά την περίοδο των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της πρώτης έκπτωσης στις 14 Ιουλίου.
Η μείωση τιμής πάντα υπό την προϋπόθεση αναγραφής της προγενέστερης τιμής, μπορεί να έχει την εξής μορφή:
- Ποσοστό (%), πχ. «20% έκπτωση».
- Συγκεκριμένο ποσό, πχ. «10 ευρώ έκπτωση».
- Αναγραφή νέας (χαμηλότερης) τιμής μαζί με την αναγραφή της προγενέστερης (υψηλότερης) τιμής που εφαρμόστηκε, πχ. «τώρα 50 ευρώ, πριν 100 ευρώ». Η προγενέστερη τιμή μπορεί να εμφανίζεται και διαγραμμένη, πχ. «50 ευρώ 100 ευρώ».
Ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Θάνος Τσαγγάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι εμπορικές επιχειρήσεις προσβλέπουν πολλά από την επερχόμενη εκπτωτική περίοδο. Με χαμόγελο και επαγγελματισμό, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους καταναλωτές, προτρέποντάς τους να κάνουν σύγκριση τιμών, ποιότητας και – κυρίως – να στηρίξουν τις τοπικές αγορές τους. Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσα από τις αγορές στην πόλη ή τη γειτονιά μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Κάθε αγορά από μια τοπική επιχείρηση σημαίνει στήριξη σε θέσεις εργασίας, διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ενίσχυση της βιωσιμότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Το καταναλωτικό κοινό γνωρίζει πολύ καλά ότι θα βρει επάρκεια προϊόντων και πολύ μεγάλες εκπτώσεις, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ενόψει και των καλοκαιρινών διακοπών. Οι υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις είναι πολλές και οι προσδοκίες ακόμα περισσότερες. Ας επιλέξουμε, λοιπόν, συνειδητά τις τοπικές μας αγορές – γιατί στηρίζοντάς τες, στηρίζουμε και τους εαυτούς μας. Εύχομαι τα αποτελέσματα να είναι πολύ καλά για όλους».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.