Πολιτικη & Οικονομια

Η Κομισιόν μπλοκάρει το ν/σ για τις 100 δόσεις

Είναι μονομερής ενέργεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, Πολ Μέισον, αποκαλύπτει την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μπλοκάρει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις υποστηρίζοντας ότι αφορούν σε μονομερείς ενέργειες. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο του Channel 4 αυτήν την εισήγηση έκανε με επιστολή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους «θεσμούς», Ντέκλαν Κοστέλο, προς την ελληνική κυβέρνηση. «Αν προχωρήσετε, είναι μονομερής ενέργεια» φέρεται να υποστηρίζει, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου». Στην επιστολή αναφέρεται:

«Κατά τη χθεσινή μας τηλεδιάσκεψη, αναφέρατε πως προτίθεστε αύριο να περάσετε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και πως σκοπεύετε να περάσετε από το κοινοβούλιο και άλλες πρωτοβουλίες, όπως αυτή για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών. Συνιστούμε με ιδιαίτερη έμφαση να υπάρξουν πρώτα πολιτικές διαβουλεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και χρειάζεται να τα δούμε σε ένα συνεκτικό και κατανοητό πακέτο.Σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωράτε μονομερώς και με αποσπασματικό τρόπο, ο οποίος είναι αναντίστοιχος με τις δεσμεύσεις που δώσατε, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που συμφωνήθηκε στο Eurogroup όπως αναφέρεται στο κείμενο της 20ης Φεβρουαρίου».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, είχε επίσης εκφράσει την αντίθεσή του για τη ρύθμιση των 100 δόσεων λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μια σειρά από προτάσεις, οι οποίες, κατά την άποψή του, δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, YANNIS KOLESIDIS