- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φλωρίδης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες το πρόστιμο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
«Τρύπησαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ από δέκα μεριές», λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και την πληρωμή του προστίμου
Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε - μεταξύ άλλων - στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σημειώνοντας ότι οι πολίτες δεν θα πληρώσουν για το πρόστιμα που έχει επιβληθεί.
«Να εξηγήσουμε πως όταν μιλάμε για Ευρωπαίους Εισαγγελείς, μιλάμε για Έλληνες Εισαγγελείς που υπηρετούν στο Ελληνικό Εισαγγελικό Σώμα και από το 2021 που ιδρύθηκε το τμήμα της ΕυρωπαΪκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα, με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου υπηρετούν εκεί. Ιδρύθηκε δηλαδή το τμήμα αυτό το 2021, οι οργανικές θέσεις ήταν 7, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκρινε ποιους θεωρούσε κατάλληλους να τους αποσπάσει εκεί και στη συνέχεια οι άνθρωποι αυτοί είχαν την έγκριση από το Κολέγιο των Επιτρόπων της Ευρώπης», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Φλωρίδης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι πρόκειται για ένα υπαρκτό σκάνδαλο. «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δημιουργήθηκε το 1998, πήρε 3 χρόνια να πιστοποιηθεί από την ΕΕ ότι μπορεί να αρχίσει πληρωμές, με τις πρώτες να τις κάνει το 2002. Θεωρήθηκε και όντως ήταν μια μεγάλη εκσυγχρονιστική τομή, διότι έπρεπε πράγματι να μπει ένα τέλος σε αυτό το χάλι για το οποίο μας κατηγορούσαν διαρκώς από έξω. Όταν η Ελλάδα είχε την προεδρία το 2003, εγώ ήμουν στο υπουργείο Οικονομικών, στα συμβούλια υπουργών για τον προϋπολογισμό. Όταν έληξε η προεδρία και πήγα για απολογισμό, με ρωτούσαν όλοι οι ευρωβουλευτές για ένα θέμα: τι κάνετε με τις επιδοτήσεις; Τους είπα λοιπόν κι εγώ υπερηφάνως ότι έχουμε φτιάξει έναν σύγχρονο οργανισμό που πήρε πιστοποίηση από την ΕΕ. Άρα αυτό φτιάχτηκε για καλό».
Φλωρίδης: Τον ΟΠΕΚΕΠΕ τον τρύπησαν από 10 μεριές
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι όπως αποδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια, «ούτε αυτός ο Οργανισμός μπόρεσε να τα καταφέρει διότι τον τρύπησαν από 10 μεριές. Πώς ξεκινάει μια απάτη στη συγκεκριμένη περίπτωση; Είναι ένας αγρότης που αποφασίζει να διαπράξει μια απάτη. Υποβάλλει μια δήλωση που ξέρει ότι είναι ψευδής στα ΚΥΔ, τα οποία είναι ιδιωτικά. Το τρίτο στάδιο είναι ότι κάποιοι κτηνίατροι και γεωπόνοι πρέπει να πιστοποιήσουν ότι αυτά που λέει η δήλωση έχουν βάση. Και ο τέταρτος κρίκος είναι αυτοί που ελέγχουν τα πληροφοριακά συστήματα της υπόθεσης αυτής για λογαριασμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, να μετέρχονται κι αυτοί διάφορες απάτες».
Ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε την ενόχλησή του για τη στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Εμφανίζεται εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης κυβέρνησε τα 25, να λέει "τι είναι αυτά, γίνονταν τέτοια πράγματα;" Προσπαθώ να φανταστώ μαι συνομιλία του κ. Ανδρουλάκη κάτω στην Κρήτη που να τους λέει "ρε μπαγάσηδες, 25 χρόνια κυβερνάγαμε και πώς τα καταφέρατε να μην πάρουμε χαμπάρι τι κάνατε εδώ πέρα". Ο Μητσοτάκης λαθρέμπορος, ο Μητσοτάκης ξυλόλιο, ο Μητσοτάκης μονταζιέρες. Τώρα ο Μητσοτάκης στον ελεύθερο χρόνο του έκανε δηλώσεις για κατσίκια... Δηλαδή δεν μπορεί να είσαι σοβαρός όταν εκπροσώπησες 25 χρόνια την Ελλάδα και να συμπεριφέρεσαι έτσι».
«Ο κόσμος εδώ έχει μια ανησυχία, αν θα τα πληρώσει όλα αυτά. Σωστή είναι αυτή η ανησυχία και δεν θα γίνει. Κατά του μεγαλύτερου μέρους αυτού του προστίμου θα ασκηθεί προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Θα γλιτώσουμε από το γεγονός ότι δεν θα πληρωθούν οι κλέφτες», κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλες οι πληρωμές σε επιδόματα και λοιπές παροχές
Αυτόματα η μείωση για τους οδηγούς
Ολοταχώς για να πέσει κάτω από το 120% το 2029
Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με τον Ερυθρό Σταυρό
«Λες και δεν ήταν κάποιοι από εμάς»
Ο Αλέξης Τσίπρας και το αδιέξοδο της επόμενης μέρας
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.