Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πλήρως ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων του ΚΑΤ
Σύντομα θαολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης σε 16 ακόμα ΤΕΠ στην Αττική
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πλήρως ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων του ΚΑΤ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους στο πλήρως ανακαινισμένο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), οι χώροι του οποίου επεκτάθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν, με αποτέλεσμα το ΤΕΠ να έχει πλέον τη δυνατότητα να υποδέχεται επείγοντα περιστατικά κάθε βαρύτητας, στο πλαίσιο των περίπου 87.000 ασθενών που εξυπηρετεί κάθε χρόνο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και άλλες μονάδες του νοσοκομείου, περιλαμβανομένου του πλήρως ανακαινισμένου κέντρου αποκατάστασης στον 5ο όροφο και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών στους υπόλοιπους ορόφους.
Επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και μέλη του προσωπικού, ανάμεσά τους γιατρούς που επέστρεψαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. «Εδώ είναι το σπίτι μας», του είπε ένας γιατρός, ο οποίος επέστρεψε από την Αγγλία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον διοικητή Ιωάννη Ηλιόπουλο για τις αυξημένες δυνατότητες του ΚΑΤ, ο προϋπολογισμός του οποίου αυξήθηκε κατά σχεδόν 70% την προηγούμενη πενταετία, ανερχόμενος το 2024 στα 66,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν αυξηθεί κατά 191 σε σχέση με το 2019 και ανέρχονται σήμερα στα 1.480 άτομα.
Ως αποτέλεσμα, στο ΚΑΤ πραγματοποιούνται ετησίως 15.000 χειρουργικές επεμβάσεις και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του εξυπηρετούνται περίπου 110.000 πολίτες ανά έτος.
Τα έργα στο ΚΑΤ εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης όλων των βαθμίδων του δημόσιου συστήματος υγείας, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης σε 16 ακόμα ΤΕΠ στην Αττική.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
«Υπογράφουμε κάθε μέρα συμβόλαιο αλήθειας, έστω και αν μερικές φορές γινόμαστε προσωρινά δυσάρεστοι»
«Η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.